Miercuri 24 Aprilie

Primăria a început curățenia în parcul Feroviarilor. Care sunt etapele următoare pentru modernizarea spațiului FOTO



Primăria Cluj-Napoca anunță că a început procesul de curățare a Parcului Feroviarilor, urmând apoi să se înceapă proiectele de modernizare a acestuia.

După publicarea în Monitorul Oficial a Hotărârii de Guvern de trecere în proprietatea municipiului a Parcului Feroviarilor, Primăria Cluj-Napoca a început imediat acțiunile de curățenie. Prin aceste acțiuni vizăm, în prima etapă, în special eliminarea resturilor menajere și a rampelor clandestine, toaletare preliminară, cosire etc.

În perioada următoare, în urma consultării cu societatea civilă și a aprobării Comisiei de estetică urbană, se va realiza o amenajare temporară a Parcului Feroviarilor”, anunță Emil Boc.

Totodată, acesta a precizat că Primăria demarează, concomitent, procedura de organizare a unui Concurs de soluții în vederea modernizării complete a acestuia, care presupune următoarele etape:

- semnare contract pentru realizare temă și regulament de concurs;
- dezbateri publice cu privire la tema de proiectare;
- predare temă și regulament concurs, inclusiv documentația aferentă;
- aprobare buget prin Hotărâre de Consiliu Local și transmitere documentație pentru concurs către ANAP;
- validare concurs;
- depunerea soluțiilor de către concurenți;
- jurizare și publicare anunț câștigători;
- după perioada legală de contestații, urmează semnarea contractului de proiectare (studiu de fezabilitate, proiect tehnic, documentație tehnică pentru autorizația de construcție, asistență tehnică pe perioada derulării lucrărilor);
- lansare licitație publică pentru execuția lucrărilor;
- execuție lucrări de modernizare.

Termenele concrete pentru fiecare etapă vor fi stabilite după consultarea cu specialiștii.

”Întreg proiectul de amenajare temporară și modernizare finală va fi realizat în cadrul unui amplu proces de consultare publică, cu societatea civilă și cu toți cei care doresc să contribuie la reușita proiectului”, a conchis Emil Boc.

Comentarii Facebook