Cluj: Vin autobuzele electrice. Câte vor fi cumpărate

 

Primaria Cluj-Napoca a finalizat licitatia privind cumpărarea a 30 de autobuze electrice. Autobuze nepoluante pentru confortul clujenilor!

 

Am semnat acordul cadru privind achizitionarea a 30 de autobuze electrice. Primele 11 autobuze electrice vor fi livrate, potrivit contractului, in maxim 9 luni de la semnarea contractului subsecvent (cel tarziu martie 2018). Banii pentru aceste 11 autobuze provin din fonduri elvetiene (85%) si buget local (15%). Urmatoarele 19 autobuze urmeaza sa fie achizitionate din fonduri locale si europene.

 

Autobuzele au o capacitate de 78 de locuri, dotate cu wi-fi, camere video, aer conditionat si platforma joasa pentru persoane cu dizabilitati. 

 

Autobuzele au o garantie de 5 ani, costurile de mentenanta si piese de schimb fiind asigurate de firma castigatoare, Solaris. De asemenea, autobuzele au o autonomie de 105 km si vor fi incarcate in 13 statii lente si rapide. Incarcarea lenta dureaza 6 ore, iar cea rapida 10 minute.

 

Pretul unui autobuz electric este de aproximativ 500.000 euro”, a precizat primarul Emil Boc.

 

Vom avea 11 staţii de încărcare lentă a bateriilor şi două de încărcare rapidă la capetele liniilor de transport în comun, o încărcare lentă având o durată de 6 ore, iar cea rapidă de 10 minute”, a mai spus Emil Boc.

 

Solaris a mai câștigat o licitație în Cluj-Napoca pentru furnizarea autobuzelor mov, dar a fost firma care a contestat și blocat licitația câștigată de Mercedes. 

Comentarii Facebook