Luni 6 Februarie

Preşedintele UDMR a sesizat Poliția după ce fanii U Cluj i-au bătut pe maghiari

 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a sesizat Ministerul de Interne printr-o scrisoare după ce ultrașii U Cluj au bătut mai mulți cetăţeni maghiari la un eveniment sportiv privat, pe 10 septembrie.

 

Având în vedere legislaţia naţională şi internaţională în vigoare, considerăm extrem de grav faptul că în România anului 2017 pot avea loc acte de agresiune împotriva unor maghiari, participanţi la o manifestare sportivă privată, iar jandarmeria să investigheze cazul după ce incidentul antimaghiar a fost mediatizat de presa locală”, spune preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, în scrisoarea adresată ministrului de interne, Carmen Dan

 

Cetățenii maghiari au fost bătuți la campionatul de minifotbal organizat de câţiva suporteri maghiari din galeria CFR (KVSC formată numai din etnici maghiari) şi colegii lor de la Videoton şi Ferenczvaros, pe terenul fostei baze sportive CMC din Gruia.

 

Un grup din galeria U Cluj, înarmat cu bâte şi lanţuri, a agresat participanţii la campionatul de minifotbal. UDMR consideră că incidentele sunt scandaloase. Uniunea condamnă comportamentul agresorilor şi consideră inacceptabil faptul că cei care trebuiau să se grăbească să rezolve situaţia, au omis să ia măsurile necesare. A fost necesară – aparent - mediatizarea cazului pentru ca autorităţile statului să declanşeze cercetarea evenimentelor şi să adopte măsurile legale în vederea identificării şi sancţionării responsabililor. (..) Sportul înseamnă competiţie, nu instigarea la ură reciprocă. Întruchipează tot ceea ce ar trebui să constituie o valoare importantă în societatea noastră, în relaţia dintre majoritate şi minoritate. Dar acest lucru nu poate fi niciodată dezbinare, ci doar respect reciproc, toleranţă şi fair play”, a mai adăugat Kelemen Hunor.

Comentarii Facebook