Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, va susține, astăzi la ora 19:00, un discurs în Parlamentul României


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, se va adresa astăzi, luni 4 aprilie, la ora 19:00, Parlamentului României, a precizat Florin Cîțu.

Astăzi, la ora 19.00, vorbeşte preşedintele Zelenski în Parlamentul României, cred că ar trebui să fim toţi onoraţi de acest lucru”, a afirmat, luni, Florin Cîțu, Președintele Senatului României. Acesta a precizat că va exista o solicitare în acest sens în cadrul BPR care se va reuni în cursul zilei de luni.

De asemenea, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a vorbit despre viitorul discurs al președintelui Ucrainei în Parlamentul României și a spus despre acesta că într-o astfel de situație (a războiului) importantă este calea diplomatică pentru a duce la bun sfârșit aceste lupte, încercarea de „popularizare a imaginii Ucraineiprin Facebook fiind aproape inutilă în demersul de încetare a focului.

Președintele Zelenski s-a adresat direct parlamentarilor din mai multe țări

Demersurile pentru un discurs al președintelui Zelenski în Parlamentul României au fost făcute de acum câteva zile. În ultimele săptămâni, Zelenski s-a adresat direct parlamentarilor din mai multe ţări, mulţumind pentru ajutor şi cerând în continuare sprijin pentru a contracara invazia rusă. Zelenski s-a adresat inclusiv Congresului SUA.  

De asemenea, președintele Ucrainei a transmis direct mesaje locuitorilor din mai multe orașe ale lumii, cerându-le să se opună războiului.

Mesajul preşedintelui ucrainean va avea loc de la ora 19:06 și se v-a difuza prin videoconferinţă traducerea simultană fiind, de asemenea, asigurată de oficialitățile din România. 


Comentarii Facebook