Premierul Nicolae Ciucă, speriat de „bombele rusești”: „Să fim pregătiți pentru situaţia în care criza se va extinde mai aproape de noi”


Premierul Nicolae Ciucă a avertizat, miercuri, 13 aprilie, că românii trebuie să fie pregătiți pentru „o criză de durată”, dar și pentru eventualitatea în care această criză „se va extinde mai aproape de granița noastră”.

Ciucă a făcut aceste declarații la baza militară Mihail Kogălniceanu, unde s-a aflat în vizită oficială împreună cu președintele României, Klaus Iohannis, și premierul Belgiei, Alexander De Croo.

Sunt onorat să fiu astăzi alături de militarii care dovedesc prin prezenţa şi acţiunile derulate în România că NATO reprezintă cea mai puternică şi concretă garanţie de securitate pentru statele sale membre şi pentru că NATO nu este doar cartierul general de la Bruxelles, ci şi aici, în teren. Trăim vremuri dificile pe care nu am crezut că le vom mai trăi în secolul XXI. Trebuie să fim pregătiţi pentru o criză de durată şi pentru situaţia în care această criză se va extinde mai aproape de graniţa noastră”, a declarat prim-ministrul României. 

Prim-ministrul a punctat că trebuie dezvoltată o postură de descurajare și de apărare eficientă în Flancul estic al NATO

Domnule prim-ministru De Croo, vă mulţumesc pentru contribuţia la decizia NATO de implementare a Planului de răspuns gradual. Trebuie să creăm şi să consolidăm o postură de apărare şi descurajare în Flancul de est al NATO. Ne bazăm pe sprijinul dumneavoastră pentru noua formă a conceptului strategic NATO, care trebuie să cuprindă ameninţarea Rusiei sub forma ei reală, care necesită întărirea prezenţei permanente a NATO în Flancul de est”, a mai precizat premierul.

Trebuie să luăm în serios apărarea şi să o reflectăm în deciziile noastre. Este timpul să trecem de la prezenţa înaintată la apărarea înaintată şi la implementarea deciziei luate de liderii noştri pe 24 martie la Summitul extraordinar de la Bruxelles”, a completat apoi Nicolae Ciucă.

Ciucă: „Condamnăm atacurile nemiloase ale trupelor rusești asupra civililor”

Șeful Guvernului a condamnat invazia Rusiei în Ucraina, spunând că războiul este „cea mai gravă amenințare” la adresa securității euro-atlantice din ultimii ani. 

Condamnăm atacurile nemiloase ale trupelor ruseşti asupra civililor, încălcând prevederile legilor internaţionale şi ale umanităţii şi le plângem pierderile tragice de vieţi omeneşti, suferinţele umane enorme şi distrugerile provocate de invazia ilegală, neprovocată şi nejustificată a Rusiei”, a transmis prim-ministrul. 

Discursul premierului Nicolae Ciucă - Minutul 13:50 

Comentarii Facebook