Premierul Nicolae Ciucă: ”România este interesată să contribuie la reconstrucția completă a Ucrainei”

 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că România va contribui la reconstrucția Ucrainei, devastată de război. 

România condamnă în cei mai duri termeni încălcarea flagrantă de către Rusia a suveranității și integrității teritoriale ale Ucrainei, precum și a obligațiilor sale internaționale, conform dreptului internațional.

Suntem alături de Ucraina în aceste vremuri dificile, pentru că securitatea Ucrainei înseamnă securitatea europeană și euroatlantică. Lupta Ucrainei este, de asemenea, lupta pentru apărarea valorilor și a libertăților noastre comune.

După cum am discutat, trebuie, în continuare, să-i rugăm pe miniștrii noștri – ai energiei, economiei și transporturilor – să se reunească pentru a stabili toate acele detalii tehnice care să dezvolte infrastructura și să faciliteze tranzitul transportului de marfă. Cred că aceasta este o oportunitate excelentă pentru noi de a le spune că trebuie să se întâlnească și să găsească soluții împreună.

De asemenea, România este profund interesată și angajată să contribuie la eforturile orientate către reconstrucția completă a Ucrainei și suntem pregătiți pentru a discuta în termeni concreți despre acest proces.

Consider că solidaritatea și compasiunea poporului român ne oferă un mandat puternic pentru a îmbunătăți legăturile dintre cele două țări, pentru un viitor mai bună”, a mai declarat Nicolae Ciucă, după întâlnirea cu premierul ucrainean, Denys Shmyhal.

Comentarii Facebook