Prefectul Vuscan cere soluții pe problema gunoaielor: Au apărut rampele clandestine

 

Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, a trimit o adresă primăriilor din județ pentru a fi convocată de urgență o ședință ADI Eco-Metropolitan.

 

Gheorghe Vușcan susține că numai dacă Unitățile administrativ teritoriale (UAT - primăriile ), care au înființat Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Eco-Metropolitan Cluj, se vor întâlni s-ar putea ajunge la o rezolvare a crizei gunoaielor. 

 

Aceste UAT -uri formează ADI Eco-Metropolitan, for în care trebuie să se rezolve criza. Această Asociație este cea care a atras fondurile europene pentru construirea gropii ecologice de gunoi de la Pata Rât. Am trimis o adresă prin care am cerut să se facă de urgență o ședință, prin care să se ajungă la un acord. Fiecare primărie poate spune cu ce contribuie la rezolvarea crizei și lucrurile se pun în aplicare”, a spus Vușcan.

 

Prefectul Clujului susține că nu este normal ca Salprest Rampă și facă un proiect, iar Primăria Cluj-Napoca alt proiect separat. ”Ne trebuie o soluție unitară. Trebuie rezolvate și primăriile care nu își permit singure să aibă o rampă. Au început deja să apară depozite clandestine de deșeuri și dacă nu facem ceva va fi mult mai grav”, a mai spus prefectul Gheorghe Vușcan.

 

Clujul nu mai are o rampă temporară de stocare a deșeurilor, după ce Agenția de Mediu a închis-o pe cea de la Pata Rât. Între timp, proiectul depozitului ecologic din aceeași zonă, construit din fonduri europene, este blocat.

 

Primăriile au găsit soluția transportării deșeurilor în alte județe. Municipiul Cluj-Napoca le duce la Oradea, iar costurile sunt mult mai mari. 

 

Prefectul Gheorghe Vușcan se teme că vor fi primării mici care nu vor mai putea suporta costul transportului.

Comentarii Facebook