Prefectul Clujului nu va aviza nici acum starea de alertă în Florești, pentru ridicarea deșeurilor

 

Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, nu va aviza starea de alertă în Florești, pentru ridicarea de urgență a deșeurilor menajere pe care firma Quatro Eco Salub nu le poate prelua la timp. 

 

În prezent, în Florești sunt circa 300 de tone de deșeuri menajere în zona ghenelor de gunoi, iar mormanele au ajuns să ocupe și parcările și aleile de acces. Direcția de Sănătate Publică Cluj și Garda de Mediu au atras atenția asupra pericolelor privind sănătatea populației. Într-o adresă trimisă Primăriei Florești, zilele trecute, de firma de salubritate Quatro Eco Salub se arăta că societatea nu are capacitatea de a colecta gunoaiele la timp. 

 

Primăria a cerut din nou instituirea stării de alertă și în paralel a propus Consiliului Local, acționar în firma Quatro Eco Salub, să se retragă și să înceapă demersurile pentru scoaterea la licitație a serviciului de salubritate. Consilierii locali s-au abținut de la vot, iar proiectul a fost blocat. 

 

Reprezentantul Guvernului Grindeanu in teritoriu, adica prefectul G. Vuscan, are exact aceeasi atitudine sfidatoare, acida si superioara, tipica PSD, precum sefii sai, Grindeanu si Dragnea, acest Goebbels al Guvernului Romaniei.

 

Azi am avut o foarte scurta prezenta la Prefectura. Prof Dr Ing Vuscan, reprezentantul Guvernului Grindeanu-Dragnea in teritoriu, ne-a informat ca el nu are parghii legale pentru a interveni in situatia de la Floresti si ca nu va viza starea de alerta. Apoi a inceput sforaiala tipica pe care cu totii ati vazut-o la conferinta de presa de ieri a premierului Grindeanu si a lui Dragnea, acest Goebbels al Guvernului Romaniei. Am spus multumesc, la revedere, noi avem treaba, m-am ridicat si am plecat. De povesti sunt satul! La Primarie ma asteptau consultantii pentru realizare sala de sport la Scoala Gheorghe Sincai din Floresti.

 

Situatia ramane, din pacate, aceeasi. Comuna Floresti este in ADI Gelu Voievod. Contractul de salubritate pe Floresti a fost delegat de ADI Gelu Voievod, in 2009, catre Quatro Eco Salub. Quatro Eco Salub (QES) are ca si asociati in firma, pe Consiliul Local Floresti, CL Gilau, CL Capus si CL Maguri. QES, evident, nu face fata pentru a ridica deseurile din Floresti. Pentru a avea alt operator in Floresti este nevoie sa scapam de contractul din 2009. Unde parti sunt ADI si QES. Solutiile sunt simple si clare.

 

1. ADI decide rezilierea contractului. E intai de VOTUL TUTUROR CONSILIILOR LOCALE ! Apoi se organizeaza o licitatie pt fiecare comuna in parte.

2. Floresti se retrage din ADI, PRIN VOTUL CONSILIULUI LOCAL FLORESTI. (Clar, da, e nevoie de acceptul celorlate Consilii Locale, personal am vorbit cu cei trei reprezentanti ai celor trei, sunt de acord!). Contractul ramane pe cele 3 comune ramase in ADI, Florestiul ramane fara contract, dam o comanda la o alta firma care 60 sau 90 sau 30 de zile sa se ocupe de deseurile din Floresti, pana se organizeaza licitatia.

3. Situatie de alerta (care deja am declarat-o!), avizul prefectului pt situatie de urgenta (care se incapataneaza sa nu il dea). Apoi, se pot debloca bani de la buget, capitolul Situatii de Urgenta, pentru ridicarea deseurilor de catre o firma, adica rezolvarea temporara a problemei.

 

Ce nu e clar? A… ca de ce ANRSC nu se intereseaza de licenta celor de la QES?! Ca de ce Consiliul Local nu face ordine in firma la care este asociat?! Sau ca de ce Consiliul Local nu doreste sa parasim ADI sau sa incepem rezilierea contractului cu QES ?! Poate la un moment dat va interesa pe vreun magistrat…

 

Primaria, conform Legii, in continuare monitorizeaza activitatea QES si sanctioneaza neregulile serviciului public, dar amenzile catre QES nu vor duce niciodata la ridicarea deseurilor ! Avem nevoie de un alt operator ! Acesta, in scris, a afirmat ca NU POATE RESPECTA PROGRAMUL DE RIDICARE DIN CONTRACT. Adica ridica desurile cand si cum… o data pe saptamana sau o data pe luna, sau o data la 3 luni! Prin surprindere! Dar presteaza serviciul !

 

PS: Am trimis un act oficial catre toate institutiile abilitate, in care am cerut, concret, parghiile si solutiile LEGALE SI CONCRETE pe care le are la dispozitie Primaria Floresti, componenta executiva a administratiei publice locale. Asa cum trambiteaza aceste institutii mereu, dar fara a nominaliza concret solutiile si parghiile, dincolo de sintagma idioata, cele conferite de Lege! Pana azi, nici un raspuns. Cand il voi avea, aici il veti citi !”, a relatat, într-o postarea pe Facebook, primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Comentarii Facebook