Prefectul Clujului, Mircea Abrudean: Nu mai mergeți la mall la cafea. Degeaba ne lamentăm și facem poze


Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, îi îndeamnă pe clujeni să nu mai dea iama în mall -uri, ci să meargă la orele la care nu este aglomerat.

Oamenii vin și tot ei sunt supărați că e plin mall -ul și fac poze și le pun pe Facebook. Le-am spus de fiecare dată să nu mai meargă în mall ca să faceți poze și să ne arătați cât e de aglomerat, pentru că știm. Dacă am sta toți acasă și ne-am duce temporizat la mall, nu toți sâmbăta duminica și în jurul prânzului ca să bea o cafea pe acolo… Știm foarte bine că foarte multă lume merge la mall ca să aibă activități. Asta este viața.

Evident că moll urile sunt pline pentru că vin foarte mulți din județele adiacente. După cum știm în fiecare weekend ajung zeci de mii de oameni din județele limitrofe, care vin la mall.

Le-am pus în vedere unităților economice, administratorilor mall -urilor, dar și magazinelor, să păstreze regulile. Responsabilitatea pentru a se menține distanța aparține celor de la magazin.

Degeaba noi asigurăm regulile, dacă în magazin nu se respectă regulile. Dacă sunt 50 de clienți într-un magazin de 20 de mp, atunci riscurile sunt foarte mari.

Ce pot eu să fac, pentru că altceva nu pot, este să îi rog pe clujeni să nu mai meargă în weekend în mall-uri, pentru că poți face asta dimineața, după-amiaza, și așa nu se fac aglomerări care cresc riscuri.

Nu este suficient să ne lamentăm, făcând poze. Este aglomerație pentru că și tu ești acolo. Se pot face comenzi online și este foarte ușor”, a sous prefectul Mircea Abrudean, la Radio Fir.

Comentarii Facebook