Prefectul Clujului, Gheorghe Vușcan, i-a ”ars” primarului Boc o amendă de 20.000 de lei

 

Primăria condusă de Emil Boc a fost amendată cu 20.000 de lei pentru că nu a rezolvat situația retrocedărilor din Livada Palocsay.

 

Războiul administrațiilor pare că s-a pornit la Cluj. Prefectura condusă de Gheroghe Vușcan, un fost membru PSD, îl atacă la baionetă pe Emil Boc, considerându-l vinovat pentru o situație care trenează de ani de zile, retrocedările din livada de pe Calea Turzii. Situația acelor proprietari de terenuri a fost folosită electoral de toate administrațiile, județene sau locale.

 

Comisia judeţeană de fond funciar a Prefecturii Cluj, al cărei preşedinte sunt, a dispus aplicarea unei amenzi în valoare de 20.000 de lei primarului Emil Boc, în calitate de preşedinte al Comisiei locale de fond funciar pentru tergiversarea punerii în posesie a peste 400 de foşti proprietari care au revendicat terenul livezii Palocsay. Agenţia Domeniului Statului (ADS) a predat terenul din 2003 comisiei locale de fond funciar de la Primăria Cluj-Napoca şi au fost puşi în posesie vreo 80 de foşti proprietari, dar acţiunea nu s-a finalizat pentru toate cele peste 500 de persoane implicate. Au fost date avertismente celor din Primărie, am discutat cu dl. Boc de mai multe ori, care a promis că lucrurile vor intra în normalitate, dar nu s-a întâmplat nimic. Aplicarea legii nu este facultativă”, a declarat Gheorghe Vuşcan.

 

Primarul Emil Boc a spus că nu a primit niciun document, care să ateste amenda.

 

Membrii comisiei au relatat că au fost ţinuţi să aştepte două ore la cabinetul primarului, după care au fost trimişi la secretarul municipiului, Aurora Ţărmure. Aceasta a intrat la primar şi a ieşit spunând că procesul-verbal nu este semnat. Putea primarul să treacă observaţii dacă vroia pe acest proces-verbal. În urma acestei situaţii, va fi întocmit, luni, un proces-verbal de amendă în lipsă, care va fi apoi trimis primarului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Cluj, Anamaria Danciu.

 

Livada Palocsay are 1000 de hectare, fiind revendicată de foștii proprietari în anii 90, dar numai unii au fost puși în posesie.

 

Terenul a aparținut Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Cluj, fiind o sursă importantă de mere pentru zona Clujului. După scandalul retrocedărilor, totul a fost lăsat în paragină.

Comentarii Facebook