Povestea gardului din mijlocul străzii Dumitru Mocanu din Florești. Era unicat în Ardeal! - FOTO


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, spune că de 2 ani se luptă pentru a demola gardul care a fost ridicat în mijlocul străzii Dumitru Mocanu.

Gardul a fost ridicat de un localnic, care a lucrat în Primăria Florești și care s-a intabulat pe drum, a ridicat gardul și după ce au început construcțiile și drumul s-a asfaltat a refuzat să se retragă pentru a permite șoferilor să circule normal.

O să vă spun care este povestea. A dispărut acum. Este o poveste a ignoranței. De foarte mult timp auzim că nu se poate face nimic acolo. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa. Era un gard în mijlocul drumului. Noi am parcurs toți pașii legali. Am expropriat acea proprietate în așa fel încât să redăm circulației și bucata care lipsea.

De asemenea, în zona Terra am făcut exproprierile care trebuiau făcute, pentru a putea lărgi și pentru a face curba în așa fel încât să intre și un autobuz. Acolo vor apărea și sensuri unice care să rezolve problema. Mai facem și un drum cu două benzi, cu trotuare, paralel cu acel drum tocmai pentru a crea posibilitatea mai multor accese”, a declarat primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, la un radio local.

Presiunea publică și noua administrație a mișcat lucrurile în acest caz, iar drumul a putut fi acum lărgit. ”Acest gard a apărut în mijlocul drumului acum mulți ani și părea a fi definiția Floreștiului.

Aceasta este o altă lucrare prin care dăm o nouă direcție Floreștiului și ne străduim să ne atingem obiectivul de a aduce infrastructura din Florești în rând cu statutul de localitate europeană”, a declarat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu.

Comentarii Facebook