Miercuri 24 Aprilie

Ponta vorbește despre dublarea alocațiilor pentru copii: N-am dat niciun aviz de la guvern, că nu ni l-a cerut nimeni



Premierul Victor Ponta a vorbit, miercuri, despre proiectul prin care se va dubla alocația pentru copii, acesta precizând că, "dintr-un punct de vedere strict social-democrat", i se pare un lucru bun.

Acesta a atras însă atenția asupra impactului pe care îl va avea o astfel de măsură.

"A fost astăzi un vot la Camera Deputaților privind dublarea alocațiilor și pentru celelalte categorii de copii. Noi am mărit pentru 600.000 de copii din familiile cu situații materiale defavorizate. (...) Eu spun ca principiu: suntem partid social-democrat și noi suntem primii care ne bucurăm. (...) Noi n-am dat niciun aviz de la guvern, că nu ni l-a cerut nimeni. Ne-am făcut doar datoria și l-am informat și pe președinte, voi informa și Camera Deputaților astăzi. Dintr-un punct de vedere strict social-democrat mie mi se pare un lucru bun și îl susțin cu toată inima, dar vreau să știm că ne costă 1,8 miliarde de lei pe an. Partea proastă e că cei care au făcut amendamentul nu ne-au spus de unde luăm, cum spune în Constituție (...). Tot noi o să trebuiască să vedem de unde găsim banii", a spus Ponta în ședința săptămânală de guvern, potrivit realitatea.net.

Premierul a adăugat că finanțarea unei asemenea măsuri se poate asigura anul acesta și în 2016.

"Acum, îi găsim anul ăsta (banii necesari — n.r), îi găsim și la anul, dar înseamnă că ei vor să ne lase doar pe noi la guvernare, clar, că noi găsim. Nu știu de unde o să-i găsească ei în continuare sau de unde o să taie. Că s-au priceput foarte bine la tăieri", a afirmat prim-ministrul.

Comentarii Facebook