Miercuri 24 Aprilie

Ponta: Timbrul de mediu se plăteşte o singură dată


Premierul Victor Ponta a declarat că timbrul de mediu se va plăti în funcţie de emisiile de dioxid de carbon ale maşinii.

Victor Ponta a precizat miercuri, în începerea şedinţei de guvern, că timbrul de mediu se va plăti o singură dată şi a calificat coeficientul de apreciere aplicat la automobilele vechi, ca fiind "aberant".

"Astăzi ministrul Rovana Plumb ne prezintă formula gândită pentru timbrul de mediu şi sper ca din prezentare, şi mai ales din prezentarea publică, să înţeleagă toată lumea că taxa se plăteşte o singură dată şi se plăteşte pe criteriul emisiilor de dioxid de carbon, că acele cazuri erau aberante, în care avea omul o maşină de 10-15 ani, care valorează 500 de euro, (pentru care - n.r.) nu mai poate să plătească 5.000 de euro taxă, că era un caz absolut aberant şi prin aplicarea acelui coeficient de depreciere la maşinile acelea vechi care nu mai valorează mare lucru şi sunt deja în România. Oamenii pot să le înstrăineze, mai ales că ideea este să-şi cumpere altă maşină mai nouă şi mai puţin poluantă, fără să-i punem să plătească taxe de cinci ori decât valorează într-adevăr maşina", a spus Victor Ponta, potrivit realitatea.net.

Confederaţia Naţională Rutieră a atras atenţie, pe 11 ianuarie, timbrul de mediu trebuie aplicat în cazul autovehiculelor comerciale numai după ce va fi returnată acciza din carburanţi conform modelului european, iar o formulă ideală a acestei taxe are nevoie de o analiză serioasă şi transparentă.


Comentarii Facebook