Ponta spune acum că nu e convins de proiectul Roşia Montană

 

Premierul Ponta a declarat că nu este convins de proiectul Roşia Montană, dar că totul va rămâne pe umerii parlamentarilor, care trebuie să ia o decizie privind pornirea exploatării.

 

E un singur proiect în această toamnă asupra căruia realmente eu nu o să cer şi chiar o să rog liderii de grup să nu avem o decizie a grupului. Realmente fiecare va vota după propria conştiinţă, cum crede că e mai bine pentru alegătorii săi”, a spus Ponta. ”E un proiect extrem de controversat, nici eu nu sunt convins de el, mă refer la Roşia Montană. Mă gândeam însă că tocmai un proiect atât de controversat nu poate fi decis de Guvern, ci poate fi decis doar de către cei care îi reprezintă pe toţi cetăţenii României, şi aceia sunteţi numai dumneavoastră”, a adăugat Ponta, coform Mediafax.ro.

 

Totuși, guvernul condus de premierul Victor Ponta a aprobat un proiect de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană. Acest docuemnt a fost trimis la Parlament spre adoptare.

 

Exploatarea ar urma să înceapă în noiembrie 2016. Participaţia statului ar creşte cu încă 5,69%, la 25% din acţiuni, dar condiţionat de emiterea la timp a tuturor autorizaţiilor, potrivit unui draft al Acordului între Guvern, Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation pentru începerea exploatării.

 

Investitorul va plăti Guvernului o redevenţă de 6% din valoarea producţiei, statul având opţiunea de a solicita companiei Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) ca plata redevenţei să se facă în natură, conform proiectului.

Comentarii Facebook