Ponta: Scopul nu este ca BAC -ului să fie promovat doar de o elită a elevilor


Premierul Victor Ponta a declarat că scopul Bacalaureatului nu este să fie promovat doar de o elită a elevilor.

"Trebuie luat în considerare scopul final al absolvirii examenului de bacalaureat, dacă vrei ca bacalaureatul să fie luat doar de o elită a elevilor din România. Din punctul nostru de vedere, nu acesta este scopul, elitele sunt reliefate de loturile olimpice şi rezultatele excepţionale din universităţi. Este vorba de o pregătire suficientă fie pentru a merge la un mediu universitar, fie pentru a intra într-o activitate de angajat sau productivă", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Premirul s-a întâlnit, marţi, la Guvern, cu ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, și a spus că rezultatele la bacalaureatul din acest an sunt mai mult decât îngrijorătoare, existând posibilitatea să fie elaborate subiecte diferenţiate pentru liceele tehnologice.

După analizarea contestaţiilor, aştept propuneri şi soluţii concrete, deoarece această situaţie nu mai poate continua. Dacă se poate, propunerile trebuie să intre în vigoare chiar de la sesiunea din august, dacă nu, atunci neapărat să le pregătim pentru anul următor", a adăugat Ponta.

Procentul de promovabilitate la BAC a fost de 43,04% înainte de soluţionarea contestaţiilor, mai mic cu 1,43% faţă de 2011.

Comentarii Facebook