Ponta nu vrea să își dea demisia: Mai e puțin până în 2016


Premierul Victor Ponta a declart, luni seară, că nu intenționeze sp demisioneze și că va rămâne în fruntea Guvernului atâta vreme cât are susținere politică.

Întrebat, la România TV, dacă va demisiona din funcție, așa cum au existat zvonuri în ultima perioadă, Ponta a răspuns: "Nu. Mai e puțin până în decembrie 2016. (...) Am avut o discuție foarte clară în Comitetul Executiv al PSD și cu partenerii mei de alianță — dl Oprea, dl Tăriceanu și dl Constantin — înainte să plec în concediu. (...) În cazul meu demisia nu e doar o chestie personală, m-am supărat eu și am plecat. Dacă mă întrebați, da, aș fi vrut să plec atunci în anumite condiții. În cazul meu, este vorba de faptul că funcția pe care o ocup nu am moștenit-o eu din familie sau de undeva pe persoană fizică, ci pentru că vreo cinci milioane de oameni au votat cu USL și programul USL din 2012 și majoritatea parlamentară PSD-UNPR-ALDE și minoritățile naționale m-au sprijinit în această perioadă", potrivit Agerpres.

Acesta a mai precizat că va pleca din funcție doar dacă nu va mai avea sprijin politic.

"Evident că plec din funcția de prim-ministru, nu am cum să rămân dacă nu sunt susținut de coaliția de guvernare", aspus șpremierul, care a susținut că există presiuni asupra sa pentru a demisiona încă din prima zi de mandat.

Comentarii Facebook