Duminica 28 Aprilie

Ponta la Cluj: Daca justitia nu este independenta, Romania va esua


Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat la Cluj ca Romania are nevoie de un sistem de justitie corect si eficient pentru a nu esua.

Declaratia a fost facuta la dezbaterea USL in legatura cu o Justitie independenta. 

"Exista un domeniu, al Justitie, in care USL trebuie sa dea raspunsuri, ce trebuie sa facem in continuare, ce decizii importate vom lua de schimbare a unor lucruri care nu functioneaza. Nu poate functiona bine o societate, fara o justitie care functioneaza bine. Fara un sistem de justitie corect si eficient, Romania nu are cum sa mearga intr-o directie buna. Trebuie sa ne hotaram cui ne adresam. E pasionant sa vorbesti despre coruptie, dar Justitia nu este numai despre coruptie. Sunt milioane de romani si sute de mii de firme care au procese civile, comerciale, penale, asta este Justitia. Sunt convins ca preocuparea trebuie sa fie catre toate procesele, cum facem ca accesul la Justitie al fiecarui roman sa fie garantat, pentru ca acum nu este", a declarat Victor Ponta.

Presedintele PSD a mai afirmat ca nu este normal ca romanii sa ajunga sa isi caute dreptate la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), pentru ca in teritoriu nu isi gasesc rezolvarea problemelor.

"Nu este normal ca cetatenii din Cluj sau Salaj sa mearga la Bucuresti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce judecatorii nu le fac dreptate. Sunt procese care depasesc durata de viata a partilor implicate, lucru total necorespunzator. E mai usor sa vorbim de lupta impotriva coruptiei, si ne facem ca uitam de milioane de romani care au procese si care nu se termina. Trebuie solutii clare si practice pentru o justitie mai buna", a mai declarat Ponta.

Liderii USL vor lansa astazi, la Cluj-Napoca, "Angajamentul pentru Romania".

Comentarii Facebook