Ponta îi răspunde DUR lui Boc în SCANDALUL taxelor locale

 

Victor Ponta i-a răspuns primarului Emil Boc, care a anunțat că în săptămâna 7 - 11 ianuarie nu vor fi încasate taxele la Cluj-Napoca, pentru că așteaptă ordonanța de guvern care să permită autorităților locale să nu le majoreze.

 

În legătură cu declaraţiile profesorului de drept constituţional Emil Boc, primar al municipiului Cluj, care solicită premierului Victor Ponta să adopte, de urgenţă, ordonanţa care dă posibilitatea autorităţilor locale să nu indexeze cu 16 la sută taxele şi impozitele locale, Biroul de presă al Guvernului este abilitat să facă următoarele precizări: În şedinţa de Guvern din data de 5 ianuarie 2013 a fost pregătit textul Ordonanţei pentru modificarea Codului fiscal în privinţa taxelor şi impozitelor locale. Ordonanţa nu a putut fi însă adoptată din cauza faptului că preşedintele Traian Băsescu nu a promulgat legea privind abilitarea Guvernului de a emite Ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare decât după desfăşurarea şedinţei de Guvern”, se arată într-un comunicat al Guvernul.

 

Legea privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare intra în vigoare la 3 zile după data publicării în Monitorul Oficial.

 

Din acest motiv, Ordonanţa privind modificarea Codului fiscal în privinţa taxelor şi impozitelor locale va fi adoptată în cadrul şedinţei de Guvern din această săptămână”, mai precizează Guvernul.

 

Premierul Victor Ponta a declarat că va publica marţi, 8 ianuarie, Ordonanţa privind taxele, pentru că preşedintele Traian Băsescu a promulgat vineri Legea de abilitare a Executivului, care intră în vigoare la trei zile de la publicare.

 

Întrebat dacă va emite Ordonanţa simplă privind taxele, Ponta a răspuns: ”Domnul Boc rămâne tot domnul Boc. Nu se schimbă niciodată. Ştie foarte bine - sau ar trebui să ştie, că a fost prim-ministru vreo trei ani, din păcate, asta e - ştie foarte bine că preşedintele Băsescu, idolul domniei sale, a promulgat Legea privind abilitarea Guvernului vineri. Legea intră în vigoare la trei zile după publicare. Deci, mâine pot să public ordonanţa. Sunaţi-l la Cluj pe domnul profesor de Drept constituţional Emil Boc şi explicaţi-i încă o dată că, deşi nu ştie - că nu a fost prim-ministru, de unde să ştie? - aşa se întâmplă cu ordonanţele”.

 

Emil Boc: Cer premierului să emită de URGENŢĂ un act normativ pentru a putea să NU CREŞTEM taxele - VIDEO

Comentarii Facebook