Emil Boc: Cer premierului să emită de URGENŢĂ un act normativ pentru a putea să NU CREŞTEM taxele - VIDEO


Primarul Clujului, Emil Boc, cere Guvernului Ponta să emită un act normativ pentru a se clarifica situaţia privind indexarea taxelor şi impozitelor locale.

Taxele şi impozitele locale vor creşte dacă Guvernul nu va emite un act normativ prin care primăriile să aibă ultimul cuvânt de spus.

Deşi premierul Victor Ponta a declarat că fiecare prrimar hotărăşte dacă majorează sau nu impozitele şi taxele locale, primarii se plâng că nu există o hotărâre oficială în acest sens.

Emil Boc a atacat dur Guvernul Ponta, despre care spune că a uitat să adopte actul prin care dă libertate de decizie primăriilor în cazul taxelor şi impozitelor.

"Cer premierului Victor Ponta să adopte de urgenţă actul normative prin care să permită autorităţilor locale să nu indexeze cu 16% impozitele şi taxele locale. E vorba de respect faţă de cei care-şi plătesc impozitele şi taxele locale la timp. La Cluj noi am decis că nu le indexăm, numai că nu avem temei legal să facem acest lucru din moment ce hotărârea de Guvern , publicată în MO obligă toate autorităţile locale să indexeze cu 16 la sută impozitele şi taxele locale", a declarat fostul premier Emil Boc.

Numai pe 3 şi 4 ianuarie, aproape 5.000 de clujeni au achitat impozitele la valoarea de anul trecut.

Comentarii Facebook