Duminica 28 Aprilie

Ponta îi cere lui Băsescu să se oprească din campanie şi dezimformare

 

Ponta îl acuză pe Băsescu de dezimformare şi îi cere să se oprească din campania electorală şi să reprezinte interesele României în Consiliul European.

Punctul de vedere al primului-ministru a fost transmis de Guvern printr-un comunicat ca urmare a poziţiei Administraţiei Prezidenţiale referitoare la declaraţii ale premierului, informează Mediafax.

Ca replică la comunicatul trimis de Administraţia Prezidenţială, Guvernul a trimis la rândul său un comunicat de presă în care arată că primul-ministru nu intenţionează să intre într-o dispută electorală cu preşedintele României, "fiind evident interesul acestuia din urmă de a se implica în campania pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, folosind în acest sens orice pretext pentru a provoca noi conflicte", dar doreşte să prezinte o serie de precizări. Astfel, premierul Ponta consideră că preşedintele României trebuie să înţeleagă responsabilitatea pe care şi-a asumat-o prin prezenţa pe care o va avea la Consiliul European şi să folosească toate instrumentele pe care le are la dispoziţie, pentru a apăra interesele cetăţenilor români, lăsând deoparte preocupările electorale.

"Preşedintele României trebuie să înţeleagă, totodată, că, dacă este vorba de iresponsabilitate, nimic nu este mai lipsit de responsabilitate din partea unui om politic decât să afirme repetat că ţara pe care o conduce ”nu este un stat de drept”, doar pentru a ascunde că cetăţenii nu îl mai doresc şi nu îl mai recunosc drept reprezentat legitim al lor", adaugă Ponta.

Guvernul a mai precizat în comunicat că susţine propunerile formulate pentru viitorul exerciţiu bugetar al UE de către preşedintele Comisiei Europene şi preşedintele Parlamentului European, iar primul-ministru speră că preşedintele va face totul pentru a apăra interesul ţării la Consiliul European, şi îl asigură de întreg sprijinul Executivului în acest sens."Aceasta este poziţia oficială a Guvernului legitim al României şi a majorităţii parlamentare care îl susţine. Îi cerem în mod imperativ preşedintelui României să se oprească din campania electorală şi să reprezinte România în Consiliul European conform cu interesul nostru naţional".

Comentarii Facebook