Antonescu consideră că Băsescu a încălcat Constituţia "în spirit"


Preşedintele PNL, Crin Antonescu, consideră că şeful statului, Traian Băsescu, a încălcat Constituţia "în spirit", dar fără a se putea discuta despre o eventuală suspendare, prin declaraţiile recente.

Întrebat dacă se aştepta ca Traian Băsescu să se implice în campanie, folosind zona de reprezentare a României la Bruxelles, Antonescu a răspuns: "Da, mă aşteptam. Cred că nu sunt singurul, ba chiar între noi puţini au fost convinşi că Traian Băsescu va proceda de această dată ca un preşedinte pe deplin constituţional, deci fără implicare în campania electorală", informează Mediafax.

Antonescu a precizat că preşedintele a încalcălcat Constituţia "<în spirit> dar nu în măsura în care am putea de pildă să discutăm despre o suspendare"

El a mai afrimat că "jocul" lui Traian Băsescu este unul electoral în condiţiile în care, potrivit aprecierii liderului PNL, Traian Băsescu "nu mai contează" în campania electorală internă şi chiar ar putea să scadă scorul "fragil" al PDL.

Crin a declarat că Traian Băsescu încearcă să consolideze un electorat al său şi al PDL şi încearcă în acelaşi timp să se prezinte mai ales în afară ca singurul garant al europenismului, occidentalismului şi democraţiei în România, fapt pe care l-a catalogat ca fiind "aberant".

Comentarii Facebook