Miercuri 24 Aprilie

Ponta anunță că USL începe discuţiile cu UDMR pentru o majoritate constituţională

 

Liderul USL, Victor Ponta, a anunțat că va discuta cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, pentru crearea unei majorităţi constituţionale cu Uniunea.

 

Am vorbit cu Kelemen Hunor. Mi-a confirmat că, de mâine, e dispusă şi vom începe discuţiile pentru a avea o majoritate constituţională, o majoritate guvernamentală şi parlamentară care să permită modificări şi reforme importante în anii care urmează. UDMR-ul acceptă, doreşte să facă parte, alături USL, din majoritatea parlamentară şi coaliţia guvernamentală”, a declarat Victor Ponta, după anunţarea rezultatellor exit-poll.

 

Întrebat dacă vor fi și ministri UDMR în viitorul cabinet, Ponta a spus: ”Eu întind o mână din postura celui care a câştigat în mod zdrobitor către toate forţele politice şi către toţi cetăţenii României. Înţeleg reticenţele faţă de UDMR sau faţă de altă forţă politică, dar obligaţia mea e ca România să aibă o majoritate cât mai stabilă şi care să nu fie îndreptată împotriva unei minorităţi, ci să colaboreze cu acea minoritate.

 

Mulţumim tuturor românilor care au participat la vot. Vreau să le mulţumesc celor care au avut încredere în USL şi au votat cu gândul la viitor. Scorul electoral este extrem de clar şi voinţa exprimată de electorat e mai clară ca niciodată. O majoritate clară, recunoscută şi de adversarii politici. Îmi asum obligaţia să tratez cu respect opoziţia, asa cum noi nu am fost trataţi”, a mai spus premierul.

 

REZULTATE EXIT-POLL ALEGERI PARLAMENTARE: USL obtine 57% din voturi

Comentarii Facebook