Ponta: Am suferit din cauza dosarului cu PLAGIATUL, dar nu m-a omorât

 

Premierul Victor Ponta a recunoscut că a suferit din cauza dosarului Plagiatul, dar că nu l-a omorât.

 

Până la un punct, Băsescu e chiar comic. Singurul dosar pe care mi l-a scos domnul Băsescu este cel cu plagiatul. M-a durut foarte tare, dar nu m-a omorât. Nu cred că Băsescu a vrut să mă afecteze personal, ci politic. S-a întâmplat exact invers.

 

Social-democraţii din Europa câştigă putere. E normal.

 

Băsescu o să iasă şi mâine şi poimaine. Eu sper. Eu mă bazez că există în ultimele zile un trend crescător al USL şi USL nu a făcut nimic extraordinar. Este doar mobilizarea celor care se simt insultaţi.

 

Domnia sa este obişnuit toată ziua primul ministru să-l sune. Nu l-am sunat niciodată. Când am avut ceva de comunicat i-am scris oficial. M-a invitat tot în scris la Cotroceni, cu tot Guvernul. I-am răspuns tot în scris.

 

Eu la masă nu merg decât cu prieteni, nu merg cu domnul Băsescu.

 

Se poate coabita, dar nu cu Traian Băsescu. Domnia sa îmi trimite decretele, eu le semnez. Eu trimite documentele memorandumuri de politică externă. Asta e modul de coabitare. Eu sunt absolut convins că după alegeri, după învestirea noului Guvern, ministrul de externe va mergem, va discuta direct cu preşedintele. Mai mulţi miniştri au vrut să discute cu preşedintele. Le-am spus să meargă.

 

Nu l-am incomodat cu absolut nimic pe preşedinte în atribuţiile sale. A fost o singură discuţie despre ambasadorul la Roma, când Băsescu a vrut să pună o doamnă şi noi ne-am opus”, a explicat Victor Ponta la Realitatea TV.

Comentarii Facebook