Ponta a fost la discuții cu Iohannis, darnu vrea să își dea demisia: Doar Parlamentul mă poate demitePremierul Victor Ponta, urmărit penal de DNA, a fost chemat la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre demisia sa din conducerea Guvernului.

Totuși, acesta nu a vrut să demisioneze, precizând pe pagina sa de Facebook că doar Parlamentul îl poate demite.

Am avut cu Președintele Iohannis o discuție instituțională extrem de corectă și civilizată! Respect poziția sa publică, dar am fost numit în funcție de Parlamentul României și doar Parlamentul poate să mă demita! Cred că respectarea principiilor constituționale este esențială pentru societatea noastră și în niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului și cetățenilor acestei țări! Asta ar însemna dictatură și cred că la peste 25 ani după 1989 ar fi o mare eroare pentru noi toți!”, a scris Victor ponta pe rețeaua de socializare.

Procurorii DNA au anunțat, vineri dimineață, că s-a dispus urmărirea penală față de premierul Victor Ponta pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privata, spălare de bani și evaziune fiscală. De asmenea acesta este acuzat și de conflict de interese, pentru numirea lui Dan Șova în funcția de ministru.

Comentarii Facebook