Politia locala a confiscat brazi de Craciun si mii de petarde


Inspectorii Politiei locale din cadrul Primariei verifica comertul de petarde si pomi de Craciun.

"In urma controalelor efectuate in cursul saptamanii trecute, in zona halei agroalimentare din Piata Mihai Viteazul, a fost depistata o persoana care detinea asupra sa 180 de bucati de petarde din care oferea spre vanzare unei  alte persoane. In aceeasa zona au fost gasite peste 1.400 de petarde abandonate, care au fost predate, pe baza de proces verbal de predare-primire, Serviciului Arme si munitii din cadrul Politiei municipiului Cluj-Napoca.

Persoana depistata ca efectua comert cu petarde a fost predata, in vederea continuarii cercetarilor, lucratorilor de politie din cadrul Politiei municipiului Cluj-Napoca, Serviciul Arme si munitii, iar persoana depistata ca achizitiona aceste produse a fost sanctionata in conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995. Valoarea amenzii, conform actului normativ mentionat, este cuprinsa intre 5.000 si 7.500 lei", a declarat purtatorul de cuvant al Primariei, Oana Buzatu.

 

Brazi confiscati de langa Piata Mihai Viteazu VIDEO si FOTO

 

In cursul saptamanii trecute, inspectorii din cadrul Serviciului Inspectie comerciala au desfasurat o actiune de verificare a activitatii de comercializare a pomilor de Craciun. Au fost urmarite aspecte legate de respectarea amplasamentelor aprobate pentru vanzarea acestora, existenta actelor de provenienta a marfii si plata taxei aferente ocuparii domeniului public.

In urma verificarilor efectuate, s-a constatat comercializarea brazilor in locuri neautorizate pe strada Arges, Piata Hermes, precum si lipsa actelor de provenienta.

Pentru neregulile constatate, au fost incheiate doua procese-verbale de constatare a contraventiilor, in conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990 republicata actualizata, in valoare de 3.000 lei. Ca masura complementara s-a dispus confiscarea a 25 de pomi de Craciun pentru care nu se detineau acte de provenienta, acestia fiind predati, spre valorificare, pe baza de proces-verbal de dare in custodie, Directiei Silvice Cluj.   

Valoarea amenzilor, conform actului normativ mai sus mentionat, este cuprinsa intre 1.000 – 1.500 lei pentru persoanele fizice,  respectiv  intre 6.000 – 20.000 lei pentru persoanele juridice. 
   

Comentarii Facebook