PNL Cluj i-a dat afară URGENT pe tinerii care împărțeau pliante ”otrăvite” cu USR. Buda nu răspunde la telefon


Biroul Executiv al Tineretului Naţional Liberal Cluj i-a dat afară ca pe două mere stricate pe cei doi membri ai filialei TNL Cluj-Napoca filmați când împărțeau pliante cu citate controversate din declaraţiile REALE ale unor membri ai Alianţei USR-PLUS, apreciind acţiunea acestora ca fiind una reprobabilă.

Tineretul Naţional Liberal dezaprobă iniţiativa avută de doi foşti membri ai filialei TNL Cluj-Napoca, de a difuza pliante cu citate controversate din declaraţiile unor membri ai Alianţei USR-PLUS. Această acţiune individuală reprobabilă, nu reflectă spiritul şi comportamentul Tineretului Naţional Liberal şi din nefericire nu a fost niciodată adusă în atenţia Biroului Executiv al TNL”, se arată într-un comunicat de presă.

Deoarece acţiunea individuală a celor doi foşti colegi nu a fost dezbătută şi asumată în forurile de decizie ale TNL, iar consecinţele acestor acţiuni au adus grave prejudicii imaginii şi prestigiului Tineretului Naţional Liberal, Biroul Executiv al TNL a luat decizia, în unanimitate, de a-i exclude pe cei responsabili din rândurile Tineretului Naţional Liberal”, se mai arată în comunicat.

Un membru USR a reușit să îi filmeze pe doi dintre cei care împărțeau fluturași, ”soldați” din aripile de tineret ale partidului, folosiți de obicei pentru aceste munci murdare. Cei doi sunt ”Alexandru Piticar, vicepreședintele tineretului liberal Cluj-Napoca și este un soldat credincios al acestui partid pentru că a primit un loc de muncă călduț la Baza Sportivă "Gheorgheni" din Cluj-Napoca. Alături de Cristian Ciuta, președintele TNL Cluj-Napoca și alți tineri liberali, au împărțit în ultimele 2 săptămâni, mii de fluturași în căsuțele poștale ale clujenilor”, spun cei de la USR.

Fluturașii ”otrăviți” conțineau declarațiile reale ale unor susținători mai mult sau mai puțin importanți ai Alianței USR-PLUS, dar erau folosiți pentru a deruta lumea.

Președintele PNL Cluj, Daniel Buda, candidat la aceste alegeri europarlamentare, nu a putut fi contactat pentru a spune din ce fonduri și din dipoziția cui au fost plătite zeci de mii de pliante care ținteau USR-PLUS, principala amenințare de la aceste alegeri. Conform sondajelor, USR-PLUS ar urma să obțină 40% din voturi la Cluj-Napoca, zdrobind PNL -ul, chiar în fieful lor, condus de Emil Boc.

Unul dintre mesaje era acesta: ”Avortul trebuie să fie mandatoriu şi obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu, pentru familiile care nu pot asigura creşterea sau hrănirea corespunzătoare a copilului, pentru familiile în care nici unul dintre cei doi parteneri în creşterea şi educaţia copilului nu are un loc de muncă”.

Mesajul îi aparține unei susținătoare USR-PLUS, Ramona Popescu, și a fost postat pe Facebook. Aceasta considera că avortul ar trebui să fie obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu. Potrivit unei statistici realizată de către Institutul Național de Statistică, în anul 2018, în România aproximativ 92% dintre români aveau un salariu mai mic decât salariul medic pe economie.

Si mai mult decat atat, avortul trebuie sa fie mandatoriu si obligatoriu pentru familiile care nu au un venit mediu, pentru familiile care nu pot asigura cresterea sau hranirea corespunzatoare a copilului, pentru familiile in care nici unul dintre cei doi parteneri in cresterea si educatia copilului nu are loc de munca…”, susține Ramona Popescu

Un alt mesaj de pe fluturași conține declarațiile Oanei Bogdan de la Plus+, numită de Dacian Ciolos ”roata motrice a partidului”, care vorbea despre ”desființarea proprietăților și a granițelor”.

Așadar, ceea ce apare pe fluturași este real, dar aceste mesaje nu au fost asumate de conducerea USR-PLUS și nici nu reprezintă opinia oficială a partidului.

YzI2ZWRlNzE5MjY5OWUwZWNjMGI3ZjdkNTMy.thumb.jpg

1200x630.jpg

Comentarii Facebook