Marti 31 Ianuarie

Ce deputați au votat codurile penale favorabile lui Liviu Dragnea


Codurile Penale, adoptate în forma dată de Comisia Iordache, au fost votate de Camera Deputaților. PSD, ALDE și UDMR au votat în bloc pentru aceste modificări, care ajută pe Liviu Dragnea.

Principalele modificări ale Codurilor penale adoptate de Comisia Iordache:

Scad pedepsele pentru abuz în serviciu

Este dezincriminată cu totul neglijența în serviciu

Scad termenele de prescripție. Specialiștii spun că această modificare-cheie ar putea să îl vizeze sau să îl intereseze direct și pe Liviu Dragnea, în dosarul său privind angajările fictive

Termenul pentru denunț este redus la un an. După ce trece un an, persoana care face un denunț poate fi și ea pedepsită.

Interzicerea, în cursul urmăririi penale și al judecării cauzei, a comunicărilor publice, precum și a furnizarea altor informații provenind de la autorități publice, referitoare la faptele și persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Acest lucru ar însemna că presa nu va mai putea furniza informații de interes public despre demnitari vizați de anchete sau despre faptele de care sunt acuzate aceste persoane.

Persoanele din cadrul autorităților publice nu se pot referi la persoanele suspectate sau inculpate ca și cum acestea ar fi vinovate, decât dacă există o hotărâre definitivă de condamnare cu privire la acele fapte.

Deputații care au votat modificările: PSD - 139, ALDE - 17, UDMR - 13, Minorități - 7, Neafiliați - 3, PMP - 1.

Deputații care au votat împotrivă: PNL - 44, USR - 27, PMP - 7, Minorități - 2, Neafiliați - 1.

Vezi AICI cine a votat modificările.

Comentarii Facebook