Pleacă Emil Boc de la Primăria Cluj-Napoca? Ce a declarat primarul: ”Așa m-a crescut mama...”


Clujenii l-au întrebat pe Emil Boc dacă va opta pentru o funcție la Bruxelles sau va continua pe viitor la Primăria Cluj-Napoca. 

Eu îmi fac treaba unde sunt cel mai bine cu putință. Oriunde sunt îmi voi face treaba până în ultima secundă a activității mele publice. Așa m-a crescut mama, să muncesc în fiecare zi și să îmi fac datoria. 

Funcția de la Bruxelles este complementară. Am fost ales în calitate de primar, nu este una separată, ci este condiționată”, a spus Emil Boc.

Primarul Emil Boc a fost ales președinte al Comisiei pentru politică de coeziune teritorială și bugetul UE (COTER), din cadrul Comitetului European al Regiunilor (CoR). 

Această instituție europeană de rang secundar este formată din reprezentanți locali și regionali, care oferă autorităților subnaționale (adică regiunilor, județelor, provinciilor, comunelor și orașelor) posibilitatea să-și facă auzită vocea în cadrul instituțiilor UE.

Boc va fi președinte al Comisiei pentru politică de coeziune timp de 2 ani și jumătate. Comisia COTER urmărește îndeaproape cadrul financiar multianual și bugetul UE, precum și politica în domeniul transporturilor, dezvoltarea teritorială, cooperarea transfrontalieră, amenajarea teritoriului și chestiunile urbane.

Boc ales într-o funcție importantă în ”Liga secundă” de la Bruxelles. Părăsește Primăria?

Comentarii Facebook