Plângerea penală împotriva lui Traian Băsescu a fost semnată de parlamentari



Premierul Victor Ponta a anunțat, marți, că plângerea penală împotriva președintelui Traian Băsescu, pentru declarațiile făcute despre Gabriela Firea, a fost finalizată.

Victor Ponta a admis că a fost primul care a semnat-o.

"Nu e un gest al PSD sau al coaliţiei de guvernare. Dacă parlamentarul şantajat de preşedinte făcea parte din orice grup parlamentar, aş fi semnat cu aceeaşi convingere că un preşedinte nu are voie să ameninţe un membru al Parlamentului, doar pentru că acesta face parte din comisia de anchetă. Prin ceea ce a făcut duminică, Băsescu a aruncat în aer şi a dat o impresie foarte clară că Traian Băsescu e cel care controlează jutiţia. Eu nu cred că este aşa. E cea mai mare lovitură dată credibilităţii justiţiei", a spus Ponta, potrivit realitatea.net.

Totuși, plângerea nu a fost semnată de către toți parlamentarii aflați la guvernare. Premierul a taxat dur gestul acestora, acuzându-i de ”lașitate”.

"Că suntem 2 sau 200, e, până la urmă, conştiinţa fiecăruia. Nu cred că vreun parlamentar poate spune că e bine ce a făcut Băsescu. Unii dintre ei, de laşitate, nu vor avea curaj să-l supere pe Băsescu cu această plângere", a mai spus premierul.

Comentarii Facebook