Pivariu îi EXECUTĂ fără milă pe dezvoltatorii imobiliari din Florești. Proiectul lui Salanță a fost retras


Proiectele imobiliare propuse în Florești au fost respinse pe bandă rulantă de consilierii locali.

Proiectul imobiliar al lui Vasile Salanță, care vrea să facă 7 blocuri a fost retras de pe ordinea de zi de primarul Bogdan Pivariu. Salanță voia să ridice 5 blocuri cu 3 etaje și un etaj retras și alte două blocuri cu S+P+3E pe strada Abatorului fn.

Am retras proiectul pentru că am cerut anumite clarificări și nu s-au adus în termen și s-au retras tocmai pentru a putea fi completate cu clarificările cerute. De asemenea, se propune și o altă soluție. Am zis că este oportun ca membrii Consiliului Local să aibă toate detaliile în momentul luării deciziei”, a declarat primarul comunei Bogdan Pivariu.

Chiar dacă are grădiniță ansamblul am solicitat anumite clarificări. Beneficiarul mai propune un drum care nu trece printre case, dar este nevoie să votăm cu toate actele la dosar”, a mai spus Pivariu.

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a spus că va pune capăt construcțiilor haotice din Florești și a respins până acum multe proiecte mari, care ar fi dus la diminuarea calității vieții, afectată și așa de modul în care s-a construit. Unul dintre exemple este cel al proiectului cu 150 de case din Tăuți, respins în 25 martie.  

Este un proiect frumos, dar are mari probleme de acces. Practic nu are drum de acces. Este prevăzut un drum temporar de acces pentru realizarea construcției, dar apoi oamenii vor trebui să circule pe un drum existent, de 4 -5 metri lățime, pe lângă cimitir. Acest lucru nu poate fi acceptat, deoarece, după finalizare, ei vor crea uriașe probleme locuitorilor. Practic s-ar fi născut un nou sat fără drum de acces”, a declarat Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești.

Mai întâi asigurăm infrastructura și apoi dezvoltarea. Dacă unii constructori se grăbesc, atunci  trebuie să facă ei aceste investiții eșențiale pentru un trai decent, așa cum ne dorim în Florești. Nu poți muta numai niște oameni și apoi să ne lași nouă problema accesului. Proiectul a fost respins de colegii din Comisia de Urbanism a Consiliului Local Florești”, mai declara Bogdan Pivariu.

Comentarii Facebook