Pivariu dă restart politicii de urbanism în Florești


Bogdan Pivariu a spus un ferm NU unor proiecte imobiliare, deoarece nu respectau legea, dar nici comunitatea comunei Florești.

În Florești s-a dat restart politicii de urbanism. 

Floreștiul trebuie să se dezvolte, dar această dezvoltare trebuie să fie realizată cu respect față de lege și față de întreaga comunitate.

În ședința de azi a Consiliului Local au fost respinse, prin vot, o serie de proiecte imobiliare.

Orice proiect viitor, în Florești, trebuie să aibă în vedere infrastructura existentă și a căilor de acces înspre și dinspre zonele ce urmează a fi construite.

Trebuie să evităm încărcarea excesivă a traficului rutier și tranzitului zilnic în zone inadecvate și total nepregătite din acest punct de vedere”, a spus Pivariu, în urma ședinței de Consiliu Local.

Prioritatea lui Pivariu: o infrastructură corespunzătoare și stoparea aglomerării populației floreștene, prin dezvoltarea imobiliară excesivă:

Am în vedere crearea cu prioritate a căilor de acces și a infrastructurii, pentru a stopa dezvoltarea imobiliară și aglomerări de populație pentru care nu sunt asigurate condițiile corecte de viață și locuire, zone gândite fără o analiză de ansamblu a vecinătăților, situații care vor genera probleme suplimentare pentru oricine va locui în aceste zone și implicit vor determina creșterea presiunii pe zone deja aglomerate și care nu respectă viziunea generală de dezvoltare civilizată a localității. 

Apreciez sprijinul membrilor Consiliului Local care au înțeles direcția de schimbare pe care dorim să o implementăm în procesul de dezvoltare a Floreștiului”, a conchis Bogdan Pivariu.


Comentarii Facebook