Joi 9 Februarie

Pista de biciclete si sosea de ocolire intre Floresti si Manastur


Primaria comunei Floresti liciteaza un proiect in valoare de circa 500 de mii de euro, pentru amenajarea unei piste de biciclisti din Floresti si pana in Manastur. In paralel, va fi amenajata si o sosea moderna prin comuna.

Drumul va pornit de pe strada Profesor Dumitru Tautan si va merge pe deasupra unitatii militare, cu o bifurcatie in spatele centrului comercial Polus, un drum urmand sa mearga spre Sfantul Ioan, iar altul spre DN 1.

"Este o pista pentru biciclete pe care o amenajam, dar si un drum de ocolire. Ambele vor porni de pe strada Profesor Dumitru Tautan - Dumitru Mocanu - Profesor Ioan Rus - Tautiului - strada Margaretelor si iesim din zona de intravilan a Florestiului. Drumul si pista de biciclisti vor ajunge deasupra magaznului Metro si Polus. Acolo vor fi doua ramuri, una peste Valea Garbaului spre Sfantul Ioan si a doua ramura care coboara pe partea estica a Polus center si iese pe DN 1, pe langa Practiker", a explicat primarul Ioachim Vancea.

Edilul a mai spus ca investitia ar urma sa se ridica la circa 600.000 de lei pe kilometru de drum asfaltat. "Vom asfalta strada Margaretelor si atunci noi vom deschide un drum nou pentru locuitorii din comuna. Strazile Ioan Rus si Dumitru Mocanu sunt prinse intr-un program de asfaltare in acest an, iar restul sunt ok. Vom mai lucra pe portiunea de trei kilometri de la capatul strazii Margaretelor pana la Sfantul Ioan si DN 1", a mai spus Vancea.

Primarul comunei Floresti a mai adaugat ca licitatia pentru acest proiect va fi facuta in urmatoarea luna, iar proiectul va fi gata in 2013.

Drumul va decongestiona traficul pe DN1, deoarece in acest moment clujenii care locuiesc in Floresti si vin la lucru in Cluj-napoca nu au o ruta ocolitoare pentru a evita traficul de la orele de varf.

 

Lucrarile la centura Floresti - strada Donath demareaza in luna mai

Comentarii Facebook