Petru Toadere, aplaudat de consilierii locali din Calatele la reluarea functiei! El are o condamnare la activ - VIDEO


Petru Toadere, fostul primar din comuna Calatele, condamnat pentru trafic de influenta, a fost primit cu aplauze, luni dimineata, cand si-a reluat postul.

"Va multumesc ca m-ati ascultat si va multumesc ca m-ati primit! Vreau sa va multumesc ca in timpul asta, cat am fost inainte intre 2008 si 2009 am colaborat si dupa ce am fost arestat m-ati sustinut", le-a spus Petru Toadere consilierilor locali.

El a fost eliberat din penitenciarul Gherla in 12 ianuarie, dupa ce a fost condamnat la inchioare pentru trafic de influenta.

"Prin aceasta eliberare, din 12 ianuarie, nu mi se pune interdictia de a profesa. Vreau sa stiti ca legislatia in Romania este foarte clara si cine a facut legea 215, privind Administratia Publica Locala, cred ca a consultat legea si stie ce se intampla cu alesii locali.

Hotararea instanteid e condamnare nu e definitiva si pana cand nu e definitiva, Codul Penal din Romania sau nu Codul Penal, Constitutia Romaniei, iti da dreptul la prezumtia de nevinovatie.

Restul povestilor ca vin cu razbunare, ca vreau sa fac dreptate, nu se pune problema de asa ceva. Prima daca vin ca si cetatean al comunei si ca primar ales si vreau sa fac administratie.

Nu am nimic de impartit nici cu primarul interimar, nici cu fostul primar, nici cu secretarul comunei Calatele.

De astazi vrem sa facem administratie publica si sa respectam legea si cetatenii din comuna Calatele
", a spus Petru Toadere la sedinta Consiliului Local.

 

Procurorii DNA l-au retinut pe Toadere in decembrie 2009 si l-au acuzat ca a pretins 10.000 de euro de la doi oameni de afaceri pentru a le facilita obtinerea avizelor necesare deschiderii unei mine de granit, pe raza comunei Calatele. In luna decembrie, Toadere a primit 5.000 de euro, in cadrul unui flagrant "regizat" de procurorii DNA Cluj. Primarul a reusit sa fuga si s-a predat dupa doua zile, fiind retinut pentru 29 de zile, sub acuzatia de trafic de influenta.

 

Citeste si...

Petru Toadere a fost repus in functia de primar in Calatele, desi este condamnat pentru trafic de influenta - FOTO

Comentarii Facebook