Peste 15000 de burse si transport gratuit pentru elevii clujeni

 

Toți elevii din Cluj-Napoca, care au media peste 8,50, primesc burse. 

 

Din 2012 am facut aceasta schimbare in politica noastra de sustinere a invatamantului preuniversitar clujean. Daca pana atunci, Primaria aloca o anumita suma de bani in fiecare semestru iar numarul de burse era acordat avand aceasta limita (erau in jur de 10.000 de burse si o alocare de aprox. 7 milioane de lei) - asa cum se intampla in majoritatea oraselor din Romania - din 2012 am decis sa incurajam performanta educationala prin acordarea de burse tuturor elevilor care invata.

 

Asadar, acum toti elevii care au media peste 8,50 primesc bursa la Cluj-Napoca. In ultima sedinta a Consiliului Local a fost aprobata alocarea financiara pentru semestrul II - 15.624 de burse (aproximativ 11 milioane de lei).

 

Aceasta politica este corelata cu cea de a doua, care tine de transportul gratuit pentru elevi: fiecare elev clujean poate beneficia de transport gratuit la scoala sau la activitati extra-scolare. Conditia este sa fie prezenti la aceste activitati si de a nu avea nota scazuta la purtare”, precizează primarul Emil Boc.

 

Scopul proiectului este de a-i incuraja pe copii sa fie prinsi in cat mai multe activitati educationale. ”Un copil care este prins intr-o forma sau alta de educatie este un copil care are sanse mari sa se realizeze in viata. Sunt convins ca aceasta investitie in copiii nostri ne va da rezultate pe termen mediu si lung!”, a mai spus Emil Boc.

 

Bursele au fost aprobate de consilierii locali și pentru anul 2016.

Comentarii Facebook