Miercuri 24 Aprilie

PDL Cluj a scos la ALEGERI cel mai bun scor din țară. Boc conduce ultima REDUTĂ democrat-liberală

 

ARD a reușit să obțină la Cluj cel mai bun scor din țară, cu toate că USL -ul este pe val și a măturat practic tot ce i-a stat în cale la nivel național. La Cluj, ARD a obținut 3 mandate de deputat și unul de senator.

 

Potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Județean (BEJ) Cluj, USL a obținut 46,20 din voturi, iar ARD 23,13%, la Camera Deputaților. La Senat, USL a obținut 47,52 la sută din voturi, iar ARD 24,26 la sută. 

 

Uniunea obține patru mandate de deputat și unul de senator, iar ARD trei mandate de deputat și unul de senator. UDMR speră la două mandate de deputat, iar PP-DD la unul de deputat. Un scaun de senator ar putea reveni fie UDMR, fie PP-DD. De asemenea, USL ar mai putea câștiga un senator în urma redistribuirii.

 

În ciuda acestor cifre reci, ARD a câștigat tot ce se putea în Cluj-Napoca, meritul fiind în mare parte al lui Emil Boc care i-a susținut în permanență pe candidați și i-a însoțit în campanie. Capitalul de imagine al primarului a contat, drept dovadă stă faptul că toate mandatele sunt câștigate în Cluj-Napoca.

 

Astfel, ARD Cluj a obţinut două mandate pline de deputat: Adrian Papahagi în Colegiul 1 şi Daniel Buda în Colegiul 2. Alianța ar mai putea obține și Colegiul 4, unde a candidat Adrian Gurzău. 

 

De asemenea, ARD Cluj a obținut și Colegiul 1 Senat, unde a candidat Alin Tișe. 

 

Mandatele USL Cluj sunt în marea lor majoritate în afara municipiului Cluj-Napoca: Radu Zlati în Colegiul 5 Gherla, Cornel Itu, în Colegiul 6 Dej, Elena Uioreanu, în Colegiu 9 din zona de munte, toate obținute cu peste 50% din voturi, dar și în Colegiul 3 din Cluj-Napoca, unde Aurelia Cristea a obținut 48% din voturi.

 

USL a mai câștigat Colegiul 3 - Senator, prin Marius Nicoară, cu peste 50% din voturi, și ar mai putea obține unul, în urma redistribuirii voturilor, prin Alexandru Cordoş, în Colegiul 4 - Senat.

 

UDMR CLuj a câștigat Colegiul 10 Camera Deputaților și ar fi posibil să mai obțină un mandat de Senator în Colegiul 2, prin Laszlo Attila.

 

PP-DD -ului îi revine Colegiul 7 Câmpia Turzii.

 

CLUJ - REZULTATE FINALE ALEGERI 2012. Vezi AICI cine a câștigat

Comentarii Facebook