Parlamentarii PSD vor să îi pună lesă ministrului Finanțelor, Florin Cîțu. Au adoptat o moțiune simplă


Senatorii au adoptat, luni, moțiunea simplă depusă de PSD la adresa ministrului de Finanțe Florin Cîțu.

Moțiunea simplă a primit 59 de voturi ”pentru”, 56 de voturi ”împotrivă” și două abțineri.

Moțiunea simplă nu atrage după sine demiterea ministrului vizat.

Moțiunea simplă depusă acum a fost inițiată de PSD și a avut ca titlu: ”Guvernare PNL- numele tău este austeritate”.

Florin Cîțu a declarat că așteaptă decizia PNL în ceea ce îl privește. ”Ceea ce se întâmplă astăzi în România, că suntem vizați de o procedură de deficit excesiv, că trebuie să calmăm piețele, se datorează acestor minciuni pe care le-au spus social democrații și în speță domnul Teodorovici. Aici cred că ar trebui să fie legea responsabilității care sancționează cu închisoarea pe cei care au mințit în privința bugetului. Dacă PNL îmi cere demisia, îmi voi da demisia. Dacă era o moțiunea serioasă, discutam. E clar că nu există niciun argument. Românii vor aprecia că am spus adevărul”, a declarat Cîțu, conform Digi 24.

Premierul Ludovic Orban a spus că nu se pune probleme demiterii ministrului.

Ar fi culmea să accept ca ministrul Finanţelor din guvernul Partidului Naţional Liberal să fie judecat de cei care au făcut praf bugetul în ultimii 3 ani de zile. Ultimul partid care poată să exprime o opinie pe tema finanţelor publice ale României este PSD, care şi-a bătut joc de finanţele publice ale României şi a făcut praf bugetul. Asta este o mişcare politicianistă ieftină, în mod normal domnul Teodorovici care este iniţiatorul acestei moţiuni ar trebui să dea seama în altă parte pentru dezastrul bugetar pe care ni l-au lăsat”, a declarat prim-ministrul Guvernului României.

Şi aici am să vă repet dezastrul bugetar lăsat în urmă de PSD: Să nu prevezi bani pentru plata integrală a pensiilor, asta a făcut PSD, care s-a bătut cu cărămida în piept că ei au grijă de pensionari, care au minţit cu neruşinare că PNL taie pensii, că preşedintele Iohannis taie pensiile, ei nu au prevăzut în buget banii necesari pentru plata integrală a pensiilor. Să nu prevezi bani, aşa cum a făcut PSD, pentru ajutorul de încălzire, să nu prevezi bani pentru decontarea concediilor medicale, să nu prevezi bani pentru plata lucrărilor pe programul naţional de dezvoltare locală, asta a făcut PSD şi acum îndrăznesc să vină să depună moţiune împotriva ministrului Cîţu. Voturile lor sunt voturi care nu fac altceva decât să îi ridice un soclu domnului ministru, iar în ceea ce mă priveşte pe mine, sunt foarte mulţumit de colaborarea cu ministrul Finanţelor şi sub nicio formă nu am de gând să iau vreo decizie legată de domnul ministru”, a completat premierul Orban. 

Comentarii Facebook