Parlamentarii cu vile şi apartamente în Bucureşti se luptă pentru banii de chirie


Parlamentarii se laudă în declaraţiile de avere cu apartamente şi vile proprietate personală, dar nu refuză sub nici o formă la banii de cazare.

O parte din demnitarii Parlamentului României îşi motivează necesitatea banilor de cazare prin faptul că locuinţele nu sunt pe numele lor, astfel că nu-şi pot da neamurile afară din casă.

Deşi locuieşte într-un apartament cu cinci camere de la stat, şeful Camerei Deputaţilor, a fost primul care a cerut banii pentru chirie, potrivit stirileprotv.ro.

Ion Diniţă vrea banii de chirie chiar dacă are două apartamente în Bucureşti, iar pe lângă astea, mai are 37 de terenuri în Braşov, Sighişoara, Năvodari şi Bucureşti, patru case de locuit şi două de vacanţă, un apartament în Marea Britanie şi alte nouă în ţară.

Petre Daea are un apartament în Capitală, conform declaraţiei de avere, dar susţine că este locuit de fiica sa.  "Este apartamentul copilului care este major. Stă fetiţa mea în apartament".

In prima sa declaratie de avere ca deputat, Petre Daea si-a trecut un apartament Capitala. Sustine, insa, ca spatiul este locuit de fiica sa.

Deputatul Dănut Culeţu ar avea şi el o locuinţă în Bucureşti. Alesul pretinde, însă, că apartamentul nu este pe numele său. "Apartamentul a fost cumpărat pentru fata mea. Când era studentă, ea a ramas în Bucureşti şi lucrează acolo. De acum 2 ani este proprietară pe apartament".

Liberalul Victor Paul Dobre a cumpărat acum şapte ani un apartament de 55 de metri pătraţi pentru băiatul său, în Bucureşti, şi deşi susţine că apartamentul se află în proprietatea fiului său, Matei, Fostul ministru al Administraţiei, l-a trecut totuşi în declaraţia sa de avere

Liberalul Gheorghe Marian Taloş, dar şi colegul său de la PDL Iulian Vladu, apar pe listele parlamentarilor cazaţi la hotel, deşi amândoi şi-au trecut în declaraţia de avere câte o casa. Ambele imobile figurează, însă, ca fiind în constructie înca din 2008.

Potrivit statutului, chiar dacă au proprietăţi în Bucureşti, dar domiciliul în alt oraş, Parlamentul este obligat să le acorde aleşilor locuinţa de serviciu.

Comentarii Facebook