Parlamentarii calmează furia ”străzii” cu salarii majorate. Bugetarii primesc 10%, de la 1 decembrie

 

Plenul Camerei Deputaților a aprobat proiectul de lege prin care salariile tuturor bugetarilor sunt majorate cu 10%, iar personalul din sistemul de sănătate va avea salarii majorate cu 25%.

 

PNL a votat legea, dar Alina Gorghiu a spus abia după vot că liberalii aşteaptă un studiu privind impactul bugetar al creşterilor.

 

Am ajuns la concluzia că votul pentru acest proiect este esențial. (...) Așteptăm un studiu de impact ulterior, care să arate în ce măsură este realizabilă această aplicare și în ce măsură va putea fi efectiv aplicată. Acest lucru va putea fi realizat de noul Guvern, care va fi învestit probabil săptămâna viitoare", a spus Alina Gorghiu, la Parlament.

 

Niciodată PNL nu s-a opus măririi salariilor în domeniul bugetar, ba dimpotrivă, am susținut, susținem și vom susține această mărire câtă vreme ea se poate aplica efectiv. Așteptăm de la noul Guvern să facă acest studiu, să facă o analiză, să vadă în ce măsură proiectul se încadrează în indicatorii macro-bugetari pe care trebuie să îi respecte bugetul României și vom vedea care va fi decizia acestui guvern, dar important este să spunem că mărirea este necesară. Din păcate, ea nu se realizează în cadrul legii salarizării în domeniul bugetar așa cum s-a angajat PSD de foarte multe ori. Vom vedea în ce măsură noul Guvern încadrează în noul buget și această prevedere legislativă”, a mai afirmat Alina Gorghiu.

Comentarii Facebook