Duminica 28 Aprilie

Parcul din Zorilor va fi dat în curând în folosință! Ar putea fi cel mai scump din România


Parcul Observator va fi în curând dat spre folosință clujenilor, anunță Primăria Cluj-Napoca. Acesta ar putea fi cel mai scump parc din România, pentru că terenul a fost expropriat, iar judecătorii i-au dar despăgubiri de 23 de milioane de euro omului de afaceri Sile Pușcaș.

Întins pe o suprafață de 1,2 hectare, proiectul prevede, pe lângă amenajarea de spații verzi,  plantarea a 188 de noi arbori și 244 arbuști față cei existenți, împrejmuire cu gard viu, precum și instalarea unui sistem de irigație. 

Aleile sunt amenajate din materiale permeabile (care lasă apa să pătrundă în sol) pentru un impact minim asupra mediului. Va exista o zonă cu fântâni pavimentale, loc de joacă cu dotări moderne pentru copii, zonă de recreere pentru seniori unde vor fi instalate mese de șah, zonă de fitness, zone de promenadă și piste pentru biciclete.

Sistemul de iluminat cu LED va fi controlat prin telegestiune, grupul sanitar va avea funcție de autocurățare. Va fi amenajată o parcare pentru biciclete, precum și un sistem de supraveghere cu camere video.

De asemenea, este asigurat accesul persoanelor cu dizabilități în toate zonele parcului. 

Proiectant-executant: Asocierea Garden Center Grup SRL (lider) - Ro-Verde Landscaping SRL și subcontractant SC Street Lighting SRL (subcontractant).

Milionarul Sile Pușcaș l-a învins pe primarul Emil Boc în instanță, în procesul privind terenul expropriat în Zorilor, pe strada Observatorului, unde edilul promite că face parc. Sentința nu este definitivă.

Justiția a confirmat că Pușcaș trebuie să primească 23 de milioane de euro pentru acel teren și nu 2 milioane de euro, cât vrea să achite Primăria și primarul Emil Boc. Se pare că parcul din Zorilor va fi cel mai scump din România.

Sentința nu este definitivă, urmând să aflăm rezultatul în curând.

Sile Pușcaș despăgubit cu 113.801.371 lei (23 milioane de euro) pentru terenul expropriat de Boc în Zorilor

Comentarii Facebook