Marti 26 Septembrie

Parchetul face anchetă în cazul terenurilor lui Băsescu

 

Parchetul din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a lasat o anchetă în cazul terenurilor din comuna Nana, cumpărate de familia Băsescu.

 

În urma sesizării transmise de Corpul de Control al primului ministru, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a constituit un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate şi arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi. În cauză, procurorii au dispus, astăzi, 16.04.2014, începerea urmăririi penale cu privire la faptele sesizate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conflict de interese, abuz în serviciu, fals material în înscrisuri oficiale şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În perioada următoare vor fi efectuate actele de urmărire penală necesare soluţionării cauzei”, precizează ICCj.

 

Corpul de Control al primului ministru a arătat că au existat elemente ilegale în privinţa retrocedărilor terenurilo, fiind audiat Stelian Fuia, care a fost directorul Institutului de la Fundulea, pentru că unor oameni din comuna Nana li s-a retrocedat pământ în zona Fundulea.

 

Aproape 80% din terenurile de la Nana sunt returnate ilegal. Veţi vedea că practic tot ce e la Nana, de când s-au dat unor aşa zişi proprietari, până când au ajuns la acei italieni, totul este un lung şir de retrocedări ilegale, beneficiarul final fiind Traian Băsescu”, a declarat premierul Victor Ponta.

 

Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui, a cumpărat, în 2013, 350 de hectare de teren arabil, în localitatea Nana, judeţul Călăraşi.

Comentarii Facebook