Parchetul a fost sesizat în cazul Dan Diaconescu. El e acuzat de înșelăciune

 

Remus Vulpescu, șeful Oficiului de Privatizări, a sesizat Parchetul de pe lângă ÎCCJ împotriva lui Dan Diaconescu, pe care îl acuză de înșelăciune.

 

Dan Diaconescu este acuzat că a indus statul român și opinia publică ”în eroare în ce priveste existenta la dispozitia sa a sumei de circa 200.000.000 Lei necesara pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni detinut la S.C. Oltchim S.A. Ramnicu-Valcea de Statul Roman prin M.E.C.M.A. - O.P.S.P.l”.

 

Se apreciaza ca activitatea infractionala reclamata a fost savarsita prin multiple actiuni deliberate, avand drept scop dobandirea fara drept a calitatii de adjudecatar al licitatiei organizate pentru privatizarea S.C. Oltchim S.A. si a drepturilor decurgand din aceasta calitate, de catre numitul Diaconescu Cristian Dan. Se apreciaza de asemenea ca activitatea infractionala reclamata prezinta elemente transfrontaliere. Se apreciaza ca, in cadrul activitatii infractionale reclamate, numitul Diaconescu a utilizat inscrisuri false, pe care le-a intocmit sau obtinut de la terte persoane. Se apreciaza ca prin activitatea infractionala reclamata a fost produsa o perturbare deosebit de grava a activitatii S.C. Oltchim S.A. si O.p.S.p.l”, se arată în comunicatul OPSPI.

 

De asemenea, Remus Vulpescu şi-a dat demisia de la OPSPI.

Comentarii Facebook