Octavian Buzoianu, fostul șef al URSUS, candidează la Primăria Cluj-Napoca

 

Fostul director al URSUS, fabrică vândută și apoi închisă la Cluj-Napoca, Octavian Buzoianu, și-a lansat candidatura la Primăria Cluj-Napoca, din postura de independent. 

 

Clujenii au nevoie de un primar cu viziune, care, alături de echipa sa, să poată dezvolta strategic, pe termen lung, avantajele clare pe care orașul le are în acest moment. Suntem municipiul din România cu cea mai dinamică viaţă economică, culturală și socială, dar sunt avantaje obţinute mai degrabă conjunctural și mai puţin ca urmare a unor măsuri implementate de administraţia locală. 

 

Dacă nu acţionăm acum, riscăm să pierdem pe termen lung în competiţia cu celelalte oraşe ale ţării. Trebuie să avem de acum răspunsurile corecte pentru companii, antreprenori clujeni, pentru toţi cei care se întreabă «De ce aș fi în Cluj și peste 20 de ani?”, spune Octavian Buzoianu.

 

De la curăţenie la transport și infrastructură, Clujul nu oferă, în acest moment, standardul de viaţă pe care locuitorii săi îl merită. În viziunea lui Buzoianu, clujenii trebuie să simtă că aparţin uneia dintre cele mai mari și mai dinamice comunităţi din România și că aceasta este administrată într-un mod sănătos. Unul dintre pilonii pe care se poate construi dezvoltarea orașului este legat de implicarea și responsabilizarea aparatului public. ”Munca în administraţia locală trebuie să fie o mândrie, nu un compromis în carieră. Avem în instituţiile locale un potenţial uman imens, dar insuficient motivat. Ca manager care a condus echipe de peste 1000 de oameni, știu că eficienţa angajaţilor este direct influenţată de încrederea pe care o au în liderii lor. Succesul meu în carieră poate fi pentru ei garanţia că sunt conduși de un om cu experienţă, cu gândire strategică, dezinteresat de eventualele jocuri politice, ghidat doar de interesul de a duce Clujul la următorul nivel de dezvoltare”, crede Octavian Buzoianu.

 

În 1992, în calitate de director general în fabrica URSUS, Buzoianu se laudă că a condus prima privatizare din România prin emisie publică de acţiuni, creând astfel modelul care a fost urmat ulterior în multe privatizări de succes din România. A fost primul pas în construirea a ceea ce este, astăzi, unul din top 10 branduri naţionale și cea mai puternică societate din industria berii.

 

De-a lungul timpului, el a fost implicat în revitalizarea mai multor întreprinderi, câștigându-și notorietatea prin succesul obţinut cu companii precum Retrasib Sibiu. 

 

În prezent, alături de familia sa, Octavian Buzoianu conduce afaceri din domeniul hotelier, agricultură și imobiliare. El coordonează proiectul Cluj Business Center, cel mai complex sistem de business și servicii din Cluj.

 

Octavian Buzoianu este, de asemenea, implicat în managementul primului hotel de 5* din Cluj-Napoca, Opera Plaza.

 

Omul de afaceri este apropiat de clubul Universitatea Cluj, la care a activat ca junior în echipa de fotbal, sprijinind de-a lungul timpului performanţele clujenilor în baschet masculin și handbal feminin. Încă din anii ´90, când a fost președintele primului ONG din România, cel mai mare din Transilvania, Asklepios, este constant implicat în acţiuni sociale. Octavian Buzoianu a mai activat în viaţa publică în funcţia de consilier local între anii 1998 - 2002.

 

Buzoianu este căsătorit cu Anca Dana Buzoianu, de profesie medic, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” şi are 3 copii, Cătălina Raluca, Vlad Bogdan și Matei Maximilian.

Comentarii Facebook