Oare râd de noi? Premierul Marcel Ciolacu anunță că veniturile românilor au crescut mai mult decât au crescut prețurile


Premierul Marcel Ciolacu susține că veniturile românilor au crescut mai mult decât prețurile și astfel nu au de ce să se plângă pentru că nu sunt pe minus.

Avem o ţară stabilă macroeconomic, avem o ţară unde în acest moment scade inflaţia şi încercăm să scădem preţurile la alimente. Acolo a mai rămas un decalaj. Am cifrele exact cât au crescut per gospodărie, cât au crescut veniturile per persoană, care sunt şi creşterile de preţuri. E pentru prima oară când suntem pe un plus de creştere. Cu 13,5% au crescut veniturile per persoană, per gospodărie. Preţurile au crescut cu 11,5 şi respectiv 11%. E o diferenţă mică, dar e pe plus, nu e pe minus”, a declarat, luni seară, Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Ciolacu a subliniat faptul că a preluat postul de prim-ministru cu o „inflație cu două cifre” și că până în toamnă inflația trebuie să scadă sub cinci procente.

Cu adevărat, septembrie-octombrie trebuie să ne prindă cu o inflaţie sub 5%, ca să înceapă să se vadă creşterea de nivel de trai. Important e că nu ne-am dus în jos”, a adăugat prim-ministrul.

Premierul nu vorbește deloc despre deficitul bugetar, care anul trecut a determinat guvernul să încerce să strângă cureaua. Deficitul pentru acest an va fi mai mare, dar acest lucru va fi o problemă pe final de an, când se vor termina banii. 

Comentarii Facebook