Numai 10 parinti clujeni au protestat in Piata Unirii, impotriva clasei pregatitoare FOTO

 

Parintii clujeni au protestat miercuri, 7 martie, in Piata Unirii impotriva clasei pregatitoare.

 

Circa 10 parinti au fost prezenti in centrul Clujului, unde au protestat pentru ca micutii lor sa nu fie nevoiti sa se confrunte cu probleme inca de la varsta de 6 ani.

"Aceasta lege ar trebui sa fie amanata cu cel putin un an, daca nu chiar abrogata. Nu este posibil ca acest proiect sa mearga mai departe, in conditiile in care nu s-a facut nici macar o dezbatere publica cu parintii. Nimeni nu a stiut exact ce vizeaza aceasta clasa pregatitoare si in primul rand nu sunt cele necesare pentru asta. Profesorii ar trebui sa fie pregatiti special pentru clasa 0, iar in ceea ce priveste mobilierul, acesta nu este sub nicio forma corespunzator pentru cei mici. Parintii cred ca ar trebui sa aiba posibilitatea de a opta intre scoala si gradinita si ca nu ar trebui sa fie sanctionati daca aleg sa nu-si inscrie copiii in clasa pregatitoare din acest an. Parintii mai vor ca autoritatile sa implementeze clasa 0 numai dupa aplicarea unui studiu de impact prin infiintarea unor clase pregatitoare pilot la nivel national si numai daca rezultatele sunt satisfacatoare", a spus deputatul Mircia Giurgiu, prezent la protest.

Parintii sunt nemultumiti si spun ca vor face un alt protest in data de 16 martie, cand cu siguranta vor fi mai multi.

"Credem ca cel mai posibil, un alt protest impotriva acestei decizii de a implementa clasa 0, va fi in 16 martie. Atunci vom fi mai multi, va fi un protest autorizat. Nu este posibil ca copiii nostri sa fie cobaii unui proiect care nu este deloc convenabil pentru ei. Se vor confrunta cu diferite probleme, si fiind prea mici, cu siguranta nu vor putea fi atenti mai mult de 10 minute la ceea ce profesorii le spun. Nici mobilierul nu este unul corespunzator pentru varsta lor, ceea ce este un lucru extrem de rau. Inainte de toate trebuia sa existe un studiu, sa vedem care va fi impactul si care vor fi si consecintele", a spus Lucia Cojocaru, liderul Sindicatului Liber din Invatamantul Preuniversitar Cluj.

 

Prezent la protest a fost si Horea Uioreanu, deputatul PNL Cluj, in calitate de tatic: "Protestez pentru aceasta clasa 0, si trebuie sa va spun ca cel mai mic copil al meu are 5 ani, deci ar trebui sa se inscrie intr-o asemenea clasa. Si, defapt, ma alatur acestui protest pentru ca, practic se face un experiment pe o generatie de copii, fara sa fie pregatita deloc. Nu avem cadre profesorale, nu avem spatiile necesare pentru desfasurarea activitatilor din cate mi-au spus profesorii cu care am discutat si s-ar putea ca acest lucru sa esueze. Defapt, prima zi a aratat cum functioneaza. Nu a functionat nici macar sistemul informatic. Eu cred ca aceasta generatie de copii, nu merita sa fie folosita ca si cobai, numai ca exista un interes din partea guvernantilor, care ati vazut si dumneavoastra cum conduc aceasta tara", a incheiat Horea Uioreanu.

Protestul impotriva clasei 0 a avut loc incepand cu ora 18:00 in Piata Unirii din Cluj-Napoca.

 

Softul de la clasa pregatitoare si clasa zero nu a functionat cateva ore! Autoritatile s-au balbait

Anca Baciu

Comentarii Facebook