Noile pietonale ale Clujului se umplu de terase! Primăria a pus betoane și acum vrea bani


Clujul are zone pietonale în plus, după lucrările interminabile de pe strada Universității sau strada Bolyai Janos, iar acum aleșii vor să le umple de terase. 

Consilierii locali vor vota în 15 aprilie proiectul prin care vor apărea patru noi zone de terase, pe străzile Universității și Bolyai János, pe o durată de cinci ani, fără posibilitate de prelungire.

Astfel, prețul standard este de 60,10 lei/mp/lună pe latura vestică a străzii Universității și de 59,55 lei/mp/lună pe strada Bolyai János. Va mai crește apoi numai conform ratei inflației. Pe strada Universității vor apărea 3 terase, iar pe strada Bolyai una, dar nu este exclus ca dacă acestea vor avea clienți să mai apară și altele. 

Lucrările pe strada Mihail Kogălniceanu și străzile adiacente, inclusiv strada Universității, au început în septembrie 2022. Valoarea totală a proiectului finanțat prin fonduri europene era atunci de 48 de milioane de lei - 48.721.315,94 lei, adică aproximativ 10 mil. euro. Termenul pentru execuția întregului proiect era de 19 luni de la data demarării lucrărilor, dar nu s-au terminat nici astăzi. 

Pe strada Iuliu Maniu și strada Bolyai, șantierul a început în luna august 2022 și nu este finalizat nici în acest moment. Aceste două străzi fac parte din proiectul de mai sus, cu o valoare totală de 10 milioane de euro, la pachet cu Mihail Kogălniceanu, Universității, Emmanuel de Martonne, Bolyai Janos, Hermann Oberth, Kovacs Dezso, Gaal Gabor, Baba Novac, Piața Timotei Cipariu – tronsonul Turnul Croitorilor și Iuliu Maniu.

Comentarii Facebook