Floreștiul anunță o investiție așteptată de foarte mulți. Vin 11 milioane de euro pentru o școală NOUĂ


Primăria Florești a ajuns la un buget general de aproape 300 de milioane de lei, cu ultima investiție care va fi semnată în câteva zile, o școală în valoare de 11 milioane de euro. 

Acum patru ani eram catalogați ca ”dormitor al Clujului”, iar acum acest stigmat încet dispare. Este un stigmat care a apărut în ani de zile, circa 12 ani de zile, iar în nici patru ani ne distanțăm de acest stigmat.

Populația a crescut foarte mult. Acum avem o populație stabilă de 54.000 astăzi, cu documente, dar sunt în total până la 80 - 90.000 de oameni.

A fost dormitor pentru că asta s-a propus. S-a propus o construire pentru a deservi populația. Floreștiul a fost rudimentar pe servicii, la locuri de muncă, parcuri și parcuri sportive. Vrem să transformăm zona unde dorm, în zona unde trăiesc. Este și aceasta o mare provocare”, a declarat primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu. 

Acesta a spus că dezvoltarea serviciilor a fost cea mai mare provocare.

S-au pus reguli. Am înlocuit haosul cu reguli. În ultimul an din legislatura trecută s-au emis 105 autorizații de construcție, discutăm numai de blocuri, iar noi în tot mandatul de 4 ani am emis 95 de autorizații pentru blocuri. Regulile au fost stricte, iar cei care vor să dezvolte imobile le acceptă și dezvoltă în parametrii impuși, cu spații verzi și calitatea construcțiilor. Înainte nu erau trotuare, drumurile erau înguste, iart acum tot ce se face nou arată altfel.

Au fost aproape 9000 de apartamente autorizate în celălalt mandat, iar acum s-a ajuns la 3000 de apartamente. Nu am dat voie să intre în trafic undeva la 7.500 de mașini”, a mai precizat primarul Bogdan Pivariu.

Edilul a anunțat în premieră că, în câteva zile, va fi semnat și contractul pentru o nouă școală, în valoare de 11 milioane de euro.

Bugetul de investiții a crescut de patru ori. Nu am mărit taxele, dar am colectat mai bine. Am reușit să aducem multe fonduri nerambursabile. Am reușit să ajungem la un buget de investiții de patru ori mai mare, iar bugetul general a crescut de 3 ori, față de anul 2020, dacă luăm în calcul și noua școală, față de care suntem la foarte puține zile de a semna contractul de finanțare, adică încă 11 milioane de euro. Astfel, vom avea un buget general la 270 de milioane de lei, cu tot cu noua școală, care însumează 11 milioane de euro , adică 50 de milioane de lei”, a mai spus primarul Bogdan Pivariu.

Pentru anul 2028, Primăria Florești își propune să ajungă la un buget de peste 400 de milioane de lei.

Noua școală din Florești va avea peste 900 de locuri, 36 de săli de clasă, patru laboratoare, bibliotecă și sală de mese. Școala va avea curte generoasă și sală de sport.

Aceasta va fi ridicată pe un teren de pe strada Eroilor și va fi destinată elevilor din clasele zero și până la clasa a VIII-a. 

Comentarii Facebook