”Mulțumim domnului primar că ne-a adus pământul în oraș!” - Ironii fine la adresa primarului Emil Boc - FOTO


Un clujean îl ironizează pe primarul Emil Boc care a spus că pe strada Kogălniceanu a pus pământ pentru ca oamenii să se bucure de contactul cu solul. Cititorul Știri de Cluj a prezentat situația de pe Bulevardul Nicolae Titulescu unde noroiul este la el acasă.

Efectiv nu-mi venea să cred când am citit știrea despre ce a declarat primarul Boc referitor la pământul pus pe strada Kogălniceanu, că e de bine, că am adus Muntele Băișorii pe strada Kogălniceanu, ca aici o să învețe copii cum e să simți pământul sub picioare.

Dar locuitorii bulevardului Nicolae Titulescu nici măcar nu trebuie să se ducă până la strada Kogălniceanu să simtă pământ (noroi) în oraș (pe trotuar adică), cum de ani de zile primăria acceptă tacit parcarea mașinilor pe trotuare, totul e plin de noroi și de bălți uriașe. 

Dar după domnul primar e de bine, ar trebui să ne bucurăm că vedem pământ în oraș, chiar și în locuințe după ce se lipește tot noroiul de încălțăminte. Mulțumim domnului primar că ne-a adus pământul în oraș! Dar domnul primar mai amintește de alte orașe europene cum ar fi Bruxelles ca un exemplu pozitiv de pamant în oraș, oare și acolo trotuarele sunt ocupate de mașini parcate și lumea la fel de mult se ”bucura” de ele? Și administrația locală își închide ochii la fel de vizibil la aceste incalcari de reguli și de bun simt cum face administrația Boc?”, ne-a relatat un cititor.

3.jpg

Pe Kogălniceanu așa a decis proiectantul, în consonanță cu ceea ce avem în Europa, să avem zonă cu granit, spații publice deschise, dar și o zonă unde nu e asfalt sau beton, ci un fel de sol natural, cu copaci plantați și sol natural ca să simți contactul cu natura adevărată. Să nu mergi în vârful muntelui, la Băișoara, ca să poți avea contactul cu pământul. Și în spațiul urban să fie niște zone, pe care să le utilizezi dacă vrei. Nu sunt spații de circulat cu mașinile. Este o viziune de a aduce natura în centrul Clujului, de a îmbina dimensiunea de pavaj, cu dimensiunea terestră. Asta ar trebui să înțeleagă viziunea proiectantului în această direcție. Evident că gura lumii nu o poți opri, dar trebuie să înțeleagă ce este în spatele concepției proiectantului. Eu zic că e o lucrare reușită”, a precizat primarul Emil Boc, la emisiunea Ziua Live. 

Fără a glumi, Boc spune că pe strada Kogălniceanu simți natura adevărată: ”Să nu mergi în vârful muntelui, la Băișoara”

5.jpg2.jpg4.jpg6.jpg

Comentarii Facebook