Mircia Giurgiu face lobby pe langa senatori pentru ca Istoria si Geografia sa nu fie predata in limba maghiara


Deputatul Mircia Giurgiu a declarat ca va face lobby pe langa senatori pentru ca Legea Educatiei Nationale sa fie modificata astfel incat Geografia si Istoria sa nu fie predata in maghiara.

Amendamentul deputatului care urmeaza sa fie exclus din PDL a trecut de Camera Deputatilor si urmeaza sa fie dezbatut in Senat. Vestea ca minoritatile nationale ar urma sa studieze Istoria si Geografia in limba romana a agitat spiritele in special in sanul UDMR.

Giurgiu a explicat intr-un interviu aciordat Evz.ro de unde i-a venit ideea modificarii Legii Educatiei: "Am discutat cu prietenii de nationalitate maghiara si care mi-au spus ca nu au fost deranjati ca la scoala, copii lor sa invete geografia si istoria in limba romana. Mai mult, mi-au spus ca le-ar fi mai usor in viata sa isi gaseasca un loc de munca daca stiu mai bine limba romana. Si al doilea motiv, e faptul ca in nicio tara din lume copiii romanilor emigrati nu invata in limba romana, ci in limbile tarilor respective".

Giurgiu sustine ca nu este nationalist si ca va face demersuri pe langa senatori, pentru ca amenadamentul lui sa treaca si Legea Educatiei Nationale sa fie modificata.

"Problema este la UDMR care este o formatiune construita strict pentru probleme etnice. UDMR este tot timpul nemultumit, dar trebuie spus ca romanii si ungurii traiesc cum traiesc si datorita UDMR care a votat pentru taierea ajutoarelor si salariilor, dar si pentru majorarea TVA-ului la societatile comerciale. (...) Sunt sigur ca va trece de Senat pentru ca voi disuta cu senatorii si o sa-i rog sa voteze propunerea legislativa asa a trecut ea de Camera Deputatilor. Asa cum voi vorbi cu senatorii, am vorbit si cu deputatii, colegii mei de la PDL, sa nu voteze respingerea amendamentului si i-am rugat sa se abtina de la vot si asa s-au adunat doar 137 de voturi din 167 de voturi necesare pentru ca o lege organica sa fie aprobata", a mai spus Giurgiu.

Udmr a amenintat ca daca aceasta propunere va trece coalitia este amenintata, iar liderii PDL au afirmat ca "Legea Giurgiu nu va trece".

Citeste si...

Deputatii au aprobat ca minoritatile sa invete Istoria si Geografia in limba romana

Un proiect de lege al deputatului clujean Mircia Giurgiu "ar putea arunca in aer" Coalitia PDL-UDMR

Comentarii Facebook