Mircea Geoana, suspendat pentru sase luni din PSD

Fostul candidat la presedintie din partea PSD, Mircea Geoana, a fost suspendat pentru sase luni din partid.

 

Decizia de suspendare din partid a fost luata de Biroul Permanent National al PSD cu majoritate de voturi. 16 dintre membri au votat pentru suspendarea lui Geoana, iar alti sase impotriva.

 

Cu toate acestea, presedintele PSD, Victor Ponta, a anuntat ca Mircea Geoana are in continuare sprijinul partidului pentru a ocupa postul de presedinte al Senatului. "Nu vrea nimeni sa ii retraga sprijinul de la Senat, este foarte clar lucrul acesta. Este a alta sanctiune, daca va uitati in Statut. Erau trei sancţiuni: retragerea sprijinului pentru functie, suspendarea pentru sase luni sau excluderea. S-a votat suspendarea pe sase luni, functia de la Senat ramane a PSD si are in continuare sprijinul domnul Geoana", a declarat Ponta.

 

Fostul candidat la presedintie l-a atacat dur saptamana trecuta pe Victor Ponta. Geoana a declarat ca Victor Ponta l-a sfatuit, la dezbaterea avuta cu Traian Basescu inaintea ultimului tur al prezidentialelor, sa spuna ca a fost acasa daca va fi intrebat despre vizita facuta omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu. "Am aflat de aparitia fotografiilor cu cateva minute inainte de a intra in platou. Victor Ponta, care era purtatorul de cuvant al campaniei, mi-a spus: "Daca va intreaba daca ati fost la Vantu, mintiti si spuneti ca ati fost acasa la nevasta". Am preferat sa spun adevarul. Poate a fost o naivitate, poate o greseala", a spus Geoana.

Comentarii Facebook