Mircea Avram, șeful RADPP Cluj, schimbat din funcție. Avram a cumpărat sare într-un an, cât pentru patru

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Ioan Oleleu, a anunțat că mandatul directorului Regiei Autonome a Domeniului Public și Privat (RADPP) Cluj nu a fost prelungit, pentru că au fost găsite licitații umflate.  

 

La RADPP Cluj este în derulare un audit pentru a se vedea cum a fost gestionată regia în ultimii 4 ani. Oleleu a fost întrebat în emisiunea Știri de Cluj LIVE, dacă Mircea Avram a luat bani din casieria regiei fără drept, dar vicepreședintele CJ Cluj a spus că lucrurile sunt mult mai grave. ”Acolo nu vorbim de bani luați din casierie, acolo vorbim de sezoane de cosire, sare cumpărată în exces, pentru că am găsi un paradox. În patru ani de zile, cantitatea de sare care s-a folosit a fost 8.000 de tone. Am ajuns la Consiliul Județean Cluj și am încercat să opresc licitația, era o licitație făcută pe un singur an de zile pentru 12.000 de tone de sare. Nu e normal și am încercat să oprim licitația. Termenul nu a mai permis acest lucru și atunci avem o singură soluție: să monitorizăm tot ceea ce înseamnă cantități. Avem o strategie ca să monitorizăm tot ceea ce înseamnă cantități pentru că riscăm să cădem în partea cealaltă, avem sare, dar nu avem zăpadă”, a declarat Ioan Oleleu. 

 

Vicepreședintele CJ Cluj a mai spus că pentru aceste nereguli, mandatul de director al RADPP Cluj al lui Mircea Avram nu a fost prelungit. ”Vorbim de un mandat care expiră. Mandatul pe care domnul Avram l-a deținut nu l-am prelungit. În momentul de față dânsul nu mai are mandat. Urmează procedura de schimbare a consiliului de admistrație, care va lua în calcul demiterea lui Avram”, a declatrat Oleleu.

 

Cele 12.000 de tone de sare costă aproape 500.000 de tone de sare.

 

Articol de Horea Șoica

Comentarii Facebook